Įvertinti situacijai vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė žada kreiptis į Valstybinę Alkoholio ir tabako kontrolės tarnybą. Kaip DELFI sakė R.Šalaševičiūtė, degtinę „Sobieski“ gaminanti bendrovė „Vilniaus degtinė“ pasiaiškinusi, jog bendrovė „Bilietai.lt“, sudarydama reklamos paslaugų sutartį prisiėmė visišką atsakomybę dėl ant vokų talpinamos reklamos.

Pasak R.Šalaševičiūtės, bilietai degtinę reklamuojančiuose vokuose platinti ne tik Vilniaus Kongresų rūmuose į koncertą vaikams, bet ir Klaipėdos žvejų kultūros rūmuose į baletą vaikams. Kontrolierė pasidžiaugė, kad po atlikto tyrimo bilietai vaikams alkoholį reklamuojančiuose vokuose nebeplatinami.

“Panelėje“ – kokteilių receptai

Vokelių istorijoje likusi nekalta, „Vilniaus degtinė“ vėl turės aiškintis reklamos etikos sargams. Šįkart į nemalonę bendrovė pateko gruodžio mėnesio „Panelės“ žurnale platinusi iš „Sobieski“ degtinės gaminamų kokteilių receptus. Su skundais dėl galimų reklamos pažeidimų į kontrolierę kreipėsi pasipiktinę žmonės.

„Buvome labai nustebinti, nusipirkome žurnalą patys – įpakuota, pridėta, ir gaminkitės mergaitės kokteilius sau Kalėdoms, Naujiesiems metams“, - stebėjosi R.Šalaševičiūtė, piktindamasi, kad ši reklama platinta merginoms iki 18 metų skirtame žurnale. Jos nuomone, 26 kokteilių su nuotraukomis receptai – akivaizdi reklama nepilnamečiams.

Lietuvoje draudžiama visų formų alkoholio reklama, skirta vaikams ir paaugliams iki 18 metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją