Kaip praneša „Ukrinform“, VTB apie tai informavo „Telegram“ kanale.

Nustatyta, kad pareigūnas, neturėdamas atitinkamo leidimo, įsigijo aštuonias rankines universalias puolamąsias ir gynybines granatas DM 51A2 ir atsinešė jas į savo tarnybinį kabinetą. Vėliau jis supakavo šešias granatas į medinę dovanų dėžutę ir įdėjo į ją stipraus alkoholio butelį. Šią dėžutę jis padovanojo H. Častiakovui jo gimimo dienos proga. Šiais veiksmais karininkas faktiškai įvykdė sprogstamųjų įtaisų realizavimą.

Dar dvi granatas jis ir toliau laikė savo kabineto spintoje, iš kur jas paėmė teisėsaugos institucijų darbuotojai.

Karininkui buvo pareikšti įtarimai dėl sprogstamųjų įtaisų įsigijimo, laikymo, nešiojimo ir realizavimo be įstatymo nustatyto leidimo (Ukrainos baudžiamojo kodekso 263 straipsnio 1 dalis).

Kaip priminė VTB, lapkričio 6 d., išpakuojant dovaną, granata detonavo. H. Častiakovas žuvo.

Ikiteisminis tyrimas tęsiamas, VTB darbuotojai aiškinasi visus su tragišku įvykiu susijusius faktus ir kol kas neatmeta nė vienos versijos.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, lapkričio 6-osios vakarą Kyjivo srities Čaikų kaime per sprogimą žuvo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado padėjėjas H. Častiakovas. Jo 13-metis sūnus buvo sunkiai sužeistas.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas patvirtino savo padėjėjo žūtį. Jo duomenimis, detonavo nežinomas sprogmuo.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją