Tai ketvirtadienį per televizijos maratoną pareiškė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Vadymas Skibickis, praneša portalas „rbc.ua“.

„Rusijai pradėjo trūkti šaudmenų, mes tikrai žinome, kad jie aktyviai dirba su Iranu. Taip, iš tiesų vyksta derybos su Mianmaru, su Afrikos žemyno, Artimųjų Rytų šalimis. Dabar jie išsiuntė ten savo delegacijas, kad gautų kuo daugiau šaudmenų ir kitos ginkluotės“, – sakė pareigūnas.

Tačiau jis pabrėžė, kad Iranas tebėra svarbiausias Rusijos karinis partneris. Anot V. Skibickio, Iranas tiekia Rusijai amuniciją ir bepiločius orlaivius. Maskva taip pat domisi balistinėmis raketomis, tačiau Iranas dar lūkuriuoja ir kol kas nesutinka jų tiekti.

Pasak V. Skibickio, Iranas savo ruožtu iš Rusijos tikisi naujausių ginklų, atominės energetikos technologijų ir raketų programų.

Kalbėdamas apie Siriją, Ukrainos žvalgybos pareigūnas pažymėjo, jog Basharo al Assado režimas dabar yra priklausomas nuo Rusijos, nes jos kontingentas yra šalies teritorijoje.

„Ką Sirija gali duoti mainais? Buvo daug pranešimų, kad tai gali būti samdiniai sirai, didelėmis grupėmis. Bet kol kas neturime informacijos, kad laikinai okupuotuose mūsų valstybės rajonuose būtų tūkstančiai sirų“, – pridūrė V. Skibickis.

Anot jo, Rusija taip pat atsiima iš Sirijos ginklus, kuriuos jai anksčiau perdavė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją