Taip Vašingtone surengtos spaudos konferencijos metu pareiškė JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo kausimais Jake’as Sullivanas.

„Šis sprendimas jau paveikia mūsų gebėjimą duoti Ukrainai visko, ko jai reikia. Laikui bėgant, mūsų galimybės tik mažės“, – sakė jis.

Anot J. Sullivano, JAV Kongresas turėtų patvirtinti prezidento Joe Bideno prašymą, kurį sudaro pagalba Ukrainai ir Izraeliui, kaip įmanoma greičiau, nes jis tiesiogiai paveikia JAV nacionalinius interesus.

J. Bideno administracija pateikė prašymą finansiškai padėti Izraeliui, Ukrainai bei Indijos ir Ramiojo vandenynų regionui ir sustiprinti sienas. Šiame prašyme Baltieji rūmai išsamiai apibūdino „viską, ko reikia Ukrainai, ir kaip įmanoma greičiau“. Administracija aktyviai bendradarbiauja su respublikonais ir demokratais abiejose Senato rūmuose, kad užtikrintų pritarimą šiai iniciatyvai.

J. Sullivano teigimu, „smarkiai nukentės JAV nacionaliniai interesai, jeigu neužtikrinsime stabilaus finansavimo Izraeliui, Ukrainai, Indijos ir Ramiojo vandenynų regionui bei pasieniui“.

J. Bideno administracija siūlo Ukrainai skirti maždaug 61 mlrd. JAV dolerių (apie 57 mlrd. eurų). Ši suma būtų įtraukta į bendrą pagalbos Ukrainai, Izraeliui ir kitoms šalims paketą.

Tuo tarpu naujasis Atstovų Rūmų pirmininkas Mike’as Johnsonas siūlo balsuoti dėl atskiro pagalbos Izraeliui paketo, kurio vertė siekia 14,5 mlrd. JAV dolerių (apie 13,5 mlrd. eurų).

Mitchas McConnellis, nepaisant Respublikonų partijos pozicijos, pritarė siūlymui skirti pagalbą Ukrainai ir Izraeliui patvirtinant vieną didelį paketą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)