„Mash“ duomenimis, sprogimas nugriaudėjo Zagorsko optikos ir mechanikos gamyklose. Sprogimo banga išdaužė kaimynystėje esančių namų langus, rašo „Shot“.

Įspėjame, kad vaizdo įrašuose skamba necenzūrinė leksika.

„Telegram“ kanalas „112“ iš pradžių informavo, kad, preliminariais duomenimis, į pastatą rėžėsi bepilotis. Kanalas „Mash“, nenurodydamas šaltinių, paskelbė, kad sprogimas įvyko Zagorskio optikos ir mechanikos gamykloje, kur dalį patalpų nuomojosi bendrovė „PiroRos“, prekiavusi pirotechnika, bet jau kovo mėnesį jai buvo paskelbtas bankrotas.

Pasak pagalbos tarnybų atstovų, kuriuos cituoja Rusijos naujienų agentūros, galingas sprogimas įvyko angare, kuriame buvo laikomi „pirotechnikos gaminiai“. Sprogimas esą įvyko dėl „žmogiškojo faktoriaus“.

Maskvos srities gubernatorius Andrejus Vorobjovas pranešė, kad išvyko į incidento vietą.

Per sprogimą sužeisti 52 žmonės.

Taip išdaužta maždaug 100 aplinkinių butų langų, gelbėtojai toliau ieško po griuvėsiais galimai esančių žmonių, sakoma „Shot“ pranešimuose.

Įspėjame, kad vaizdo įrašuose skamba necenzūrinė leksika.

„Delfi“ primena, kad Maskva trečiadienio rytą skelbė atrėmusi priešo dronų ataką.

Kaip teigė Maskvos meras Sergejus Sobianinas, oro gynyba numušė du bepiločius.

Rusijos gynybos ministerijos teigimu, žmonės nenukentėjo, nepadaryta ir žalos. Ministerija Maskvoje atsakomybę dėl atakos suvertė Ukrainai.

Liepos pabaigoje–rugpjūčio pradžioje per tris dienas du kartus dronais buvo atakuotas dangoraižių kvartalas Maskvos Sityje. Milijoninis miestas jau ir prieš tai keliskart tapo bepiločių taikiniu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)