Apie tai skelbia „RBK Ukraina“, remdamasis Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos tviterio įrašu.

Skelbiama, kad birželio 19 dieną J. Prigožinas pareiškė laukiantis Rusijos gynybos ministerijos atsakymo dėl jo parengtos sutarties, kurią pats ministerijai perdavė prieš tris dienas.

Tai įvyko po to, kai Rusijos gynybos ministerija „Vagner“ ir kitoms „savanoriškoms organizacijoms“ iškėlė ultimatumą iki 2023 metų liepos 1 dienos pasirašyti sutartis.

„Labai galimas dalykas, kad tai dar vienas tikslingas bandymas pakenkti oficialiosios karinės vadovybės autoritetui. J. Prigožino tonas gynybos ministerijos atžvilgiu tapęs vienareikšmiškai konfrontaciniu. Gynybos ministerija mano, kad dabar tam labai netinkamas metas, nes reikia dėti visas pastangas Ukrainos kontrpuolimui atremti“, - teigia Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos atstovai.

Delfi primena, kad Rusijos Federacijos gynybos ministerija nurodė, kad visi samdiniai privalo pasirašyti sutartis su Rusijos karine valdžia. O „Vagner“ galva J. Prigožinas pareiškė, kad jo samdiniai jokių sutarčių nepasirašinės. Anot jo, S. Šoigu nurodymų turi klausyti tik gynybos ministerija.

Anot britų žvalgybos, per pastaruosius kelis mėnesius J. Prigožinas Rusijos gynybos ministerijai pažėrė daug kritikos, tačiau V. Putino valdžiai paklūsta. Visgi, nepaisant V. Putino komentarų, birželio 14 dieną J. Prigožinas pareiškė, kad „nė vienas iš „Vagner“ samdinių nėra pasiruošęs kartoti gėdos ir pasirašinėti kažkokių sutarčių“.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas per interviu „RBK Ukraina“ sakė, kad „Vagner“ savininko aktyvumas gali baigtis sumaištimi ar net sukilimu Rusijos teritorijoje, nes jis pirmasis suvokė naująją realybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją