Nacionalinė nusikaltimų agentūra (NCA) pranešė, kad 32 metų vyras buvo suimtas netoli Čeltenhamo, pietvakarių Anglijoje, jis įtariamas „priklausantis organizuotai nusikalstamai grupuotei, susimokiusiai nedideliu laivu perkelti migrantus į JK“.

NCA tyrėjai bendradarbiauja su Prancūzijos valdžios institucijomis, kad nustatytų dėl šio įvykio atsakingus asmenis. Prancūzijos prokurorai iki šiol yra pateikę kaltinimus10 žmonių dėl įtariamo jų vaidmens per praėjusių metų lapkričio 24 dieną įvykusią nelaimę.

Tai buvo didžiausia nuo 2018 m.nelaimė Lamanšo sąsiauryje, kai siauras vandens ruožas tapo svarbiausias kelias migrantams iš Afrikos, Artimųjų Rytų ir Azijos mėginant iš Prancūzijos pasiekti Angliją. Laivas išplaukė iš Prancūzijos ir nuskendo, žuvo visi jame buvę žmonės, išskyrus du. Keturi tebėra dingę.

Įtariamasis trečiadienį stos prieš Londono Vestminsterio magistratų teismą, kur bus pradėtas ekstradicijos procesas.

„Tai reikšmingas areštas tiriant įvykius, lėmusius šias tragiškas mirtis Lamanšo sąsiauryje“, – sakė NCA direktoriaus pavaduotojas Craigas Turneris.

Tarp 27 migrantų nuo 7 iki 47 metų amžiaus buvo 16 Irako kurdų, keturi afganai, trys etiopai, vienas somalietis, vienas egiptietis ir vienas vietnamietis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją