K.Kaladzė dukart laimėjo Čempionų lygoje, žaisdamas Italijos klube "AC Milan", tačiau šiemet karjerą sporte iškeitė į politinę kampaniją su B.Ivanišviliu, kurio aljansas "Gruzijos svajonė" prieš dvi savaites įveikė ilgai šalies politikoje dominavusią prezidento Michailo Saakašvilio valdančiąją partiją.

"Šis žmogus turi vadybos patirties", - B.Ivanišvilis sakė per spaudos konferenciją, aiškindamas savo sprendimą paskirti vadovauti atsakingam sektoriui buvusį sportininką, niekada anksčiau nedirbusį valdininku.

"Galbūt neturiu patirties toje srityje, tačiau negailėsiu pastangų, kad pateisinčiau savo komandos ir pono Ivanišvilio pasitikėjimą", - K.Kaladzė sakė duodamas interviu televizijai.

Taps ir vicepremjeru

Naujoje vyriausybėje K.Kaladzė taip pat taps vienu iš dviejų vicepremjerų, nurodė B.Ivanišvilis.

Gruzija yra visiškai priklausoma nuo importuojamų energetikos išteklių.

Buvęs futbolininkas, kuris taip pat yra vienas iš Tbilisyje įsikūrusio banko "Progress" savininkų, anksčiau buvo siūlomas tapti regioninės plėtros ir infrastruktūros ministru, tačiau B.Ivanišvilis sakė nusprendęs panaikinti šią ministeriją ir paskirti K.Kaladzę vadovauti energetikos sektoriui.

150 vietų parlamente "Gruzijos svajonė" tikriausiai turės 85 mandatus, o M.Saakašvilio Vieningajam nacionaliniam judėjimui atiteks likusios 65 vietos, rodo naujausi negalutiniai rezultatai, paskelbti centrinės rinkimų komisijos.

Tačiau "Gruzijos svajonė" veikiausiai neužsitikrino konstitucinės daugumos, kuri suteiktų galimybę dominuoti šalyje kaip anksčiau dominavo M.Saakašvilio vyriausybė, atėjusi į valdžią per 2003 metų Rožių revoliuciją.

B.Ivanišvilis, kuris tikisi tapti naujuoju premjeru, pažadėjo tęsti į Vakarus orientuotą M.Saakašvilio užsienio politiką ir palaikyti ambicijas įstoti į NATO, kurios kursto kaimyninės Rusijos pyktį.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)