Kaip rašo „The Washington Post“, šios žiemos pradžia Europoje – viena sniegingiausių per daug metų.

Visuotinis chaosas kilęs kaimyninėje Lenkijoje, mat jau kelias dienas be perstojo sninga. Naktį ir ankstyvą sekmadienio rytą kai kurie traukiniai vėlavo daugiau nei šešias valandas, o dalis tiesiog buvo atšaukti.

Krokuvos apylinkėse – beveik 90 cm sniego. Storas sniego sluoksnis guli ir pietų Lenkijos žemumose. Dėl sniego susidarė sudėtinga situacija keliuose ir netgi Krokuvos oro uoste – čia daug skrydžių vėlavo, o kai kurie buvo išvis atšaukti.

Dar sudėtingesnė situacija Vokietijoje. Miuncheno oro uoste buvo sustabdyti visi skrydžiai po to, kai žiemos audra užklupo pietų Vokietiją, Austriją ir Šveicariją.

Traukiniai į Miuncheno centrinę stotį ir iš jos taip pat buvo sustabdyti. Kai kurie keleiviai Miunchene ir netoliese esančiame Ulmo mieste dėl traukinių gedimo penktadienio naktį praleido traukiniuose.

Miuncheno policija pranešė, kad nuo penktadienio vakaro iki ankstyvo šeštadienio teko vykti į 350 sniego sukeltų incidentų.

Socialiniuose tinkluose išplito vaizdo įrašas su privačiu lėktuvu, kuris negalėjo pakilti iš Miuncheno oro uosto.


Sniegas užklojo ir dalį Jungtinės Karalystės – sukėlė chaosą vairuotojams ir nutraukė elektros tiekimą daugiau nei 2,5 tūkst. gyventojų.

„Turime malkinių krosnelių namuose, šildymas neveikia. Tad bent jau atsiranda šiek tiek šilumos ir galiu virti vandenį“, – kalbėjo vietos gyventoja.

Audra buvo stipresnė, nei prognozuota, ir žmonės buvo raginami sekmadienį iš namų nevažiuoti. Gausus sniegas šiaurės Anglijoje privertė vairuotojus ieškoti prieglobsčio arba praleisti naktį automobiliuose. Ugniagesių ir gelbėtojų tarnyba visą naktį dirbo, kad išlaisvintų gyventojus.

„Tokio sniego nematėme per 60 metų. Anksčiau yra buvę tikrai gilaus sniego, pasak mano tėčio, kuriam 82-eji. Bet taip, tai yra išskirtinis dalykas“, – kalbėjo kita gyventoja.

Dar šeštadienį anglai vylėsi įveikti žiemą ir organizavo ralio varžybas, tačiau ir šias dėl gausaus snygio teko skubiai nutraukti.

„Visi paduoda ranką kitiems, stumia, traukia, tempia mašinas. Aš pats važiavau įkalnėmis 1 km/val. greičiu, tai buvo tarsi važiuoti rogėmis“, – sakė žurnalistų kalbintas vyras.

Kol kas sinoptikai sako, kad sniegas Europos nepaliks ir toliau.

LNK reportažą žiūrėkite čia: