Ukrainos kariai užtikrino Kliščyjivkos ir Andryjivkos miestelių saugumą, jie yra vos už 8 kilometrų į pietus nuo Rusijos okupuoto Bachmuto Donecko srityje, rašo „Sky News“.

„Šis taktinis laimėjimas priartino Ukrainos pajėgas prie kelio T 05-13, kuris yra vienas pagrindinių tiekimo maršrutų į Bachmutą iš pietų“, – teigia JK ministerija.

„Nepaisant to, Rusija ir toliau kontroliuoja geležinkelio liniją, einančią tarp Kliščyjivkos ir kelio T 05-13 bei taip sukuriančią gynybinę kliūtį. Pastarieji Rusijos pajėgų persikėlimai iš Bachmuto į Zaporižios sritį pietinėje Ukrainoje galimai susilpnino Rusijos gynybą apie Bachmutą“, – priduriama pranešime.

Pasak britų žvalgybos, šių miestelių perėmimas įvardijamas kaip taktine prasme labai svarbus žingsnis, nes leis Ukrainos pajėgoms stiprinti savo pozicijas aplink Bachmutą, kurį „Wagner“ po mėnesius trukusių kovų užėmė gegužę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją