Policijos teigimu, 47 metų Christopheris Knightas buvo sulaikytas praeitą savaitę. Atsiskyrėlis įkliuvo vogdamas maistą iš stovyklavietės.

Pareigūnai vėliau aptiko ir vietą, kur Ch. Knightas gyveno 27 metus.

Iš Meino kilęs atsiskyrėlis gyventi į miškus pasitraukė iš karto po 1986 metais įvykusios Černobylio branduolinės nelaimės. Maitinosi vyras vogdamas maistą iš aplinkinių stovyklaviečių.

Vyras, beveik visus metus neturėjęs ryšių su kitais žmonėmis, gyveno palapinėje prie tvenkinio, esančio netoliese Romo miesto, apie 32 km nuo Meino valstijos sostinės Ogastos.

Policijos teigimu, Ch. Knightas prisipažino vogęs iš stovyklaviečių. Atsiskyrėlis savinosi kitų žmonių drabužius, maistą, dujų balionus ir kitus būtiniausius daiktus.

„Visi jo turimi daiktai, išskyrus akinius nuo saulės, buvo vogti“, - sakė Meino valstijos policijos atstovas Stephenas McCauslandas.
Jį sulaikiusiems pareigūnams miškinis sakė, jog per tuos metus su kitu žmogumi kalbėjęsis vos kartą – tai buvo vienišas keliautojas. Atšiaurias žiemas atsiskyrėlis išgyveno miegodamas brezentu uždengtoje palapinėje iš karto keliuose miegmaišiuose.

Policijos pareigūnų darytoje nuotraukoje vagis iš miškų įamžintas švariai nusiskutęs ir prisižiūrėjęs.

Skelbiama, kad atsiskyrėlis gyveno brezentu dengtoje palapinėje, stropiai pritvirtintoje prie gretimų medžių. Vyras bet kokia kaina stengėsi likti nepastebėtas – šiukšlių dėžės ir kiti daiktai buvo išdažyti maskuojančiomis spalvomis, jis vengė bet kokių blizgių objektų.

S. McCauslando teigimu, policijos pareigūnams atsiskyrėlis nenurodė jokios priežasties, kodėl nusprendė persikelti į mišką.

Černobylio tragedija – paskutinis svarbus įvykis, kurį prisimena į miškus pasitraukęs amerikietis, tačiau tvirtina, jog apsispręsti branduolinė nelaimė jo nepaskatino.

Ch. Knightui pateikti kaltinimai vagyste, tačiau gali būti, jog jų bus ir daugiau.

Vietos gyventojai ilgai įtarė, jog miškuose gali gyventi žmogus. Tokios pačios nuomonės buvo ir stovyklaviečių savininkai, skelbia vietos žiniasklaida.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)