E.Rumbutis iš pradžių buvo paskirtas patarėju teisės klausimais. Šias pareigas jis ėjo ir ankstesnių parlamento vadovų Irenos Degutienės, Arūno Valinsko, Viktoro Muntiano, Artūro Paulausko kabinetuose. Tačiau šiomis dienomis teisininkas paskirtas vadovauti Seimo pirmininko sekretoriatui.

Seimo pirmininko sekretoriato vadovo pavaduotoja tapo ankstesnes kadencijas V.Gedvilo padėjėja Seime dirbusi Irena Ramelytė.

V.Gedvilo įvaizdžiu rūpinsis ir dėl ryšių su visuomene patarinės žurnalistė Erika Straigytė. Jis BNS sakė naujas pareigas pradėsianti nuo trečiadienio, gruodžio 5 dienos.

Jokiai partijai nepriklausanti žurnalistė teigė V.Gedvilą pažįstanti, kai su juo teko dalykiniais reikalais bendrauti jam dirbant Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitete.

E.Straigytė yra dirbusi Kauno teritorinėje muitinėje, Vilniaus miesto savivaldybėje, Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūroje, televizijoje, spaudoje. Šiuo metu ji dirba Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje projektų vadove.

Seimo pirmininkas dar ieško patarėjų teisės, užsienio politikos ir ekonomikos klausimais. Iš viso jo sekretoriate gali dirbti iki 12 žmonių.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)