Pavojaus nekėlė


„Atvažiavau aplankyti tėvelio kapo ir mane ištiko šokas. Prie kolumbariumo išvydau nupjautą pušį. Šilaičių kapinėse palaidoti dar keli mano artimieji. Kapus lankau ir tvarkau dažnai, todėl žinau, kad čia augęs medis nebuvo nei per senas, nei lūžtantis, nei kam trukdė. Suprantu, kada kapinėse nupjauna sausą medį, kuris galbūt gadina vaizdą ar kelia pavojų, bet ši pušis graži, kodėl reikėjo gabalais supjaustyti jauną ir sveiką medį“, – laiške naujienų portalui JP klausia panevėžietė Greta.

Audros pasekmė


Už Panevėžio miesto Šilaičių civilinių kapinių priežiūrą atsakinga akcinė bendrovė „Panevėžio specialus autotransportas“ paaiškino, kad šį ir kitus medžius tenka šalinti po savaitgalį praūžusios audros.

„Po savaitgalį miestą talžiusios audros Šilaičių kapinėse stiprus vėjas išlaužė vieną iš kapinėse esančių pušų. Būtent šią pušį bendrovės darbuotojai tvarkingai pašalino, kad ji netrukdytų kapinių lankytojams. Taip pat, mūsų žiniomis, šiomis dienomis, Šilaičių kapinėse aukštalipiai ketina nupjauti dar dvi pušis bei liepą, pagal gautus nurodymus ir leidimus šiems darbams atlikti“, – teigė įmonės komunikacijos specialistė Justina Indulytė.

Šilaičių kapinėse, artimųjų kapų atvykę lankyti giminaičiai nustebo šalia kolumbariumo radę nupjautą pušį, o šalia jos – rąstų krūvą (skaitytojos nuotr.)

Šalina ir kitus medžius


Pasak Panevėžio miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausiosios specialistės Lauros Jankevičienės, po vėjuoto savaitgalio Šilaičių civilinėse kapinėse buvo pašalinta viena išvirtusi su šaknimis pušis palei kapinių tvorą, taip pat pusiau lūžusi drebulė.

Taip pat minėtose kapinėse buvo pašalintos dvi pušys, liepa, pagal išduotus Panevėžio rajono savivaldybės administracijos leidimus šiems darbams atlikti.

Šilaičių kapinėse, artimųjų kapų atvykę lankyti giminaičiai nustebo šalia kolumbariumo radę nupjautą pušį, o šalia jos – rąstų krūvą (skaitytojos nuotr.)

Sulaukė daug pranešimų


„Pranešimų dėl įvairiose miesto vietose – parkuose, daugiabučių namų kiemuose, gatvėse – lūžusių šakų ar medžių gauta nemažai. Padariniai dar šalinami ir šiandien. Bendrovė „Panevėžio specialus autotransportas“ sulaukė 5 iškvietimų, manome, kad jų sulaukė ir priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba“, – teigė L. Jankevičienė.