Sostinės merą Artūrą Zuoką Vilniaus apygardos teismas 2009 metų kovą nuteisė dėl kėsinimosi papirkti buvusį sostinės tarybos narį Vilmantą Drėmą. Jam skirta 12,5 tūkst. litų dydžio bauda.

Kandidato anketoje, kurioje teigiamai atsakė į klausimą dėl teistumo, A.Zuokas yra pridėjęs pastabą, jog "teistumas buvo panaikintas Vilniaus trečiojo teismo sprendimu 2009 m. lapkričio 9 d.".

Panevėžio miesto meru išrinktas socialdemokratas Povilas Vadopolas sovietmečiu teistas už finansinius nusikaltimus.

Pats politikas VRK pateiktoje anketoje nurodė, kad byla jam buvo sufabrikuota ir 10 metų kalėjimo skirta nepagrįstai.

"1974 m. tarybinės valdžios jėgos struktūroms sužinojus apie planuojamą mano išvyką į užsienį ir norą ten pasilikti, buvau areštuotas ir pagal sufabrikuotą baudžiamąją bylą Leningrado srities teismo nuteistas 10 metų", - tvirtino panevėžietis.

Klaipėdos rajono meras "tvarkietis" Sigitas Karbauskas teismo nuosprendžio nurodė sulaukęs dėl darbo saugos pažeidimus jo įmonėje.

"Esu gal pats pirmas po nepriklausomybės nuteistas už darbų saugos reikalavimų nesilaikymą. Įmonėje dirbęs darbininkas neteko keturių pirštų. Tris pavyko prisiūti, o vieno taip ir nerado. Už nelaimingą atsitikimą įmonėje teko atsakyti vadovui", - S.Karbausko paaiškinimus citavo dienraštis "Klaipėda".

Praėjusią savaitę visose 60 Lietuvos savivaldybių baigti rinkti nauji merai. Savivaldos rinkimai Lietuvoje vyko vasario pabaigoje. Juose dalyvavo apie 300 teistų asmenų.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją