„Mes kalbame su medikų bendruomene ir pasakyti, kad (sveikatos apsaugos sektorius. - ELTA) yra apleistas, būtų per grubu, tačiau problemos, kurios yra keliamos, yra žinomos, ir sprendimai yra jau padaryti. Noriu priminti, kad per paskutinius porą metų medikams, gydytojams atlyginimai padidėjo beveik 30 proc., slaugytojams - panašia suma. Dar daugiau, Vyriausybės pasitarime pritarta koncepcijai, kalbant apie viešojo sektoriaus tvarų finansavimą, ir mes manome, kad jau kitais metais įgyvendinsime susitarimą, jog gydytojų atlyginimai bus ne mažiau nei trys vidutiniai užmokesčiai šalyje, o slaugytojų atlyginamas sieks pusantro (vidutinio. - ELTA) užmokesčio“, - Vyriausybėje žurnalistams kalbėjo premjeras.

Komentuodamas JGA iniciatyvą, žurnalistams S. Skvernelis taip pat sakė, kad Jaunųjų gydytojų asociacijos peticiją mielai priims, ją jis įvertino, kaip žingsnį socialinės partnerystės link.

„Mielai tą peticiją priimsime, manau, kad tai ryžtingas socialinės partnerystės žingsnis, ir šiuo atveju tikrai nematau ginčo, nes mes ir žiūrime, ir einame ta pačia kryptimi“, - apibendrino Vyriausybės vadovas.

JGA atstovės Gabijos Pancekauskaitės teigimu, pagrindiniai Asociacijos reikalavimai Vyriausybei yra gerinti medikų darbo sąlygas ir mažinti korupciją sveikatos sektoriuje.

Pasak jos, dėl didelio darbo krūvio ir lėšų trūkumo medikai neturi galimybių kelti savo kvalifikacijos. G. Pancekauskaitės teigimu, sveikatos sektoriuje klesti tiek smulkioji, tiek stambioji korupcija, o valdžia nedaro beveik nieko.

Jaunieji medikai kartu su partneriais balandžio mėnesį paskelbė profesionalumo akciją, kurios metu vyko įvairūs susitikimai, diskusijos, buvo pasirašoma profesionalumo deklaracija bei dalinami akcijos atributika pažymėti darbo pažymėjimo laikikliai.

Medikų profesionalumo akcijos idėja kilo 2018 m., norint pabrėžti pasitikėjimo svarbą, kuriant skaidrią ir efektyvią sveikatos sistemą Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)