Seimo valdyba neatsižvelgė į Nepriklausomybės Akto signatarų klubo pageidavimą keisti signatarų jubiliejų minėjimo parlamente tvarką, bet signatarų įsitikinimu, esama tvarka, kai nepriklausomybės atkūrėjai prisimenami tik kas šeštą Seimo kadenciją, yra aiškus nepagarbos jiems įrodymas.

Ne pirmą kartą į Seimo valdybą besikreipęs Nepriklausomybės Akto signatarų klubas siūlė patikslinti praėjusią parlamento kadenciją patvirtintą tvarką ir numatyti, kad visų mirusių signatarų jubiliejus būtų minimas kas penkerius metus. Dabar plenariniame parlamento posėdyje yra minimos 50-osios, 75-osios ir 100-osios Anapilin išėjusių signatarų gimimo metinių sukaktys. Iškilmingo minėjimo trukmė - 20 minučių.

"2014 metų spalio 5 dieną Alfonsui Žaliui būtų sukakę 85-eri, 2015 metų rugpjūčio 13-ąją Vytautui Paliūnui - 85-eri, 2016 metų kovo 27 dieną Jokūbui Minkevičiui - 95-eri. Pagal Seimo valdybos numatytą tvarką šių Lietuvai nusipelniusių žmonių gimimo metinių iš viso minėti nenumatyta", - Seimo vadovų dėmesį atkreipė Signatarų klubas.

Iš LŽ sužinojusi, kad Seimo valdyba nepritarė siūlymams keisti minėtą tvarką, Signatarų klubo prezidentė Birutė Valionytė neslėpė nuostabos.

"Man tai didelė naujiena, nes buvo tvirtai sutarta, kad su mumis bus kalbamasi - rodos, žodžio nesilaikoma", - sakė ji.

Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo "darbiečio" Vytauto Gapšio nuomone, nustatyta signatarų pagerbimo tvarka yra "protinga, teisinga ir puikiai veikia".

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)