DELFI patys apsilankė Palangos J. Basanavičiaus gatvėje įsikūrusiame bare „Resort Pub“ ir išgirdo tą pačią sąlygą – norint nusipirkti cigarečių, privaloma pirkti ir žiebtuvėlį. DELFI skaitytojos nurodytų cigarečių įprasta kaina – 4,70 Eur, tačiau kartu su žiebtuvėliu bare jos kainuoja 6 Eur.

Tiesa, čekyje nurodyta, kad klientas perka žiebtuvėlį ir cigaretes, nors kainos atskirai nenurodytos. Nurodyta tik bendra suma – 6 eurai.

Cigarečių kaina Palangoje, "Resort Pub"

Ir nors „Resort Pub“ vadovas šį pasiūlymą lygina su kompleksiniais pietumis, Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento atstovas DELFI patikino, kad tabako gaminių pardavinėjimas rinkiniais yra neteisėtas.

Vadovas teigia, kad šis pasiūlymas toks pat kaip ir kompleksiniai pietūs

DELFI susisiekus su „Resort Pub“ vadovu, šis nurodė, kad iš tiesų jo vadovaujamame bare cigaretes galima įsigyti tik kartu perkant ir žiebtuvėlį. Beje, jis nepanoro prisistatyti teigdamas, kad visą informaciją apie jį galima rasti internete. Ant čekio nurodyta, kad „Resort Pub“ priklauso UAB „Skortis“, kuriai vadovauja Artūras Timukas.

„Mes komplektais pardavinėjame: perki žiebtuvėlį ir perki cigaretes, – informaciją patvirtino vadovas ir teigė, kad tai nepažeidžia vartotojų teisių. – Mes gi cigaretes parduodame už tą pačią kainą, kaip ir numatyta įstatymo, o žiebtuvėlį parduodame už savo kainą, kokia norime parduoti jį.“

Vadovas tvirtino, kad atskirai žiebtuvėlio ar cigarečių jų bare įsigyti negalima. „Mes neturime tokios opcijos atskirai. Turime tik kartu. Kaip ir meniu. Galima užsisakyti kepsnį, o galima užsisakyti blynus, bet blynais mes neprekiaujame, tik kepsniais, tai vartotojų teises pažeidžiu, kad neprekiauju blynais? – retoriškai klausė vadovas ir teigė, kad ir maistas parduodamas komplektais. – Yra pas mus komplektai, tai turi pirkti kepsnį, gėrimą ir sriubą. Tai vadinasi „kompleksiniai pietūs“. Ir ta sriuba atskirai neparduodama, tik komplekte. Kaip ir gėrimas atskirai neparduodamas.“

Cigarečių kaina Palangoje, "Resort Pub"

Vadovas dar kartą pabrėžė, kad atskirai šių prekių įsigyti negalima. „Atskirai žiebtuvėlio neparduodame, pas mus net meniu įtraukta nėra“, – tvirtino vadovas, pridurdamas, kad cigaretės ir žiebtuvėlis parduodami tik kartu.

O ar nesulaukia klientų skundų dėl tokio sprendimo? „Nelabai suprantu skundo esmės. Mes nepažeidžiame nė vieno įstatymo, – tvirtino „Resort Pub“ vadovas ir pridūrė, kad jei pažeidžia įstatymą – pasitaisys. – O jeigu aš kažką pažeidžiau, kaip jūs manote, tai tada reikėtų visiems uždrausti prekiauti kompleksiniais pietumis, kuriais prekiaujama visoje Lietuvoje. Nes jie irgi pažeidžia įstatymą, negali vartotojas nusipirkti atskirai pigesnės sriubos.“

Baigdamas kalbėti vadovas pridūrė, kad problema yra kitur – rūkymas. Paraginęs visus klientus mesti rūkyti jis pridūrė, kad rūkymas labai kenkia sveikatai.

Tabako gaminius parduoti rinkiniuose draudžiama

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento Tabako ir alkoholio kontrolės skyriaus vadovas Rokas Daknys DELFI nurodė, kad, remiantis įstatymu, draudžiama tabako gaminius parduoti rinkiniuose su kitomis prekėmis.

„Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo nuostatos draudžia parduoti tabako gaminius rinkinyje su kitomis prekėmis, todėl Jūsų nurodytas prekybos būdas, kai cigaretės parduodamos tik kartu su žiebtuvėliu, galimai prieštarauja įstatymo nuostatoms“, – DELFI atsiųstame atsakyme teigė R. Daknys.

Departamento tabako ir alkoholio skyriaus vadovas nurodė, kad dėl šios situacijos bus pradėtas tyrimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (331)