Taip pat Lietuvos ir Baltarusijos vadovai turėtų kalbėtis apie Astrave statomą atominę elektrinę, dvišalius ekonominius ryšius.

„Šią ir kitą savaitę prezidentas planuoja pokalbius su visų Rytų partnerystės šalių – Baltarusijos, Ukrainos, Moldovos, Sakartvelo, Armėnijos, Azerbaidžano – vadovais“, – rašoma Prezidentūros išplatintame pranešime.

Taip pat ketvirtadienį G. Nausėda kalbėsis su Izraelio Prezidentu Reuvenu Rivlinu.

„Izraelio ir Lietuvos prezidentų pokalbis telefonu yra skirtas paminėti Vilniaus Gaono 300-osioms gimimo metinėms. Pokalbyje bus aptariamas politinis, ekonominis ir kultūrinis šalių bendradarbiavimas“, – skelbia Prezidentūra.

Be to, ketvirtadienį konferencinio skambučio metu G. Nausėda su Baltijos ir Šiaurės šalių vadovais aptars Europos Vadovų Tarybos (EVT) darbotvarkės prioritetus bei dalyvaus EVT vaizdo konferencijoje.

„Balandžio 23 dieną EVT skirta aptarti ES vidaus rinkos funkcionavimo iššūkiams koronaviruso kontekste, pagalbos ES šalims narėms bei ES investicijų strategijoms, Bendrijos vaidmeniui pasaulyje kovojant su pandemija ir ES solidarumo klausimams“, – teigia Prezidentūra.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)