„Rinkimuose dalyvavau 4 kartą. Per tą laiką net tris sykius keitėsi tvarkos, seimūnai, ir ne tik jie, bandė manipuliuoti rinkėjais. Bet kauniečiai parodė, kad nei dirigavimas, nei dainavimas iš Vilniaus tribūnų jiems neįdomus“, – antradienį vykusiame savivaldybės posėdyje teigė V. Matijošaitis.

„Kauniečiai moka atskirti grūdus nuo pelų. Puikus pavyzdys – konservatorių demonstracijos po savivaldybės langais ir pirmose jų gretose stovėjęs dabar įtariamasis“, – akcentavo meras, kuris pastaruoju metu daugiausiai kritikos susilaukė dėl kol kas neištęsėto pažado sustabdyti „Vičiūnų grupės“ veiklą Rusijoje.

V. Matijošaitis, vertindamas savivaldos rinkimus, tikino dar nei karto nematęs tiek jo atžvilgiu politinių oponentų išpilto purvo.

„Pasakysiu atvirai, tiek purvo per rinkimus nesu matęs. Išpilta begalė šiukšlių ir pamazgų. Visiems aišku, kad pagrindinis taikinys buvau aš, tačiau kliuvo ir mano šeimai, komandos nariams, savivaldybės administracijai, verslo įmonių darbuotojams. Šie žmonės tikrai to nenusipelnė. Pradėti tyrimai, įveltos teisėsaugos institucijos, o rezultate – viskas nutraukta“, – sakė jis.

Visgi Kauno miesto meras akcentavo, kad žvalgytis atgal neverta.

„Rinkimai praėjo, kenkėjai užtilo, puolimas baigėsi. Neverta daugiau žvalgytis atgal. Kaunas gyvas, patrauklus ir patogus kiekvienam. Tokį ateities miestą turime kurti ir toliau, dėl to reikės dar daugiau dirbti. Būtent taip nusiteikusi visa „Vieningo Kauno“ komanda“, – pabrėžė V. Matijošaitis.

Vieningas Kaunas“ savivaldybės taryboje gavo 26 mandatus, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) – 8, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) – 4, Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) – 3.

V. Matijošaitis Kauno meru buvo išrinktas pirmajame rinkimų ture, antroje vietoje liko LVŽS iškeltas kandidatas Seimo narys Aurelijus Veryga.