Per įvairias šalis Lietuvos himnas keliavo su šviesa ir skambėjo 24 valandas.

„Tautišką giesmė“ skambėjo Vinco Kudirkos aikštėje Vilniuje:

Projektu siekiama, kad liepos 6 d. taptų pasididžiavimo Lietuva ir lietuviais diena.

Lietuvius visame pasaulyje kelioms istorinėms akimirkoms į gyvą balsų grandinę „Tautiška giesmė“ sujungė dar praėjusių metų liepos 5-ąją.

Unikalus įrašas, kuriame įamžintos „Tautiškos giesmės“ giedojimo akimirkos iš 52 pasaulio vietų, šiuo metu saugomas ir eksponuojamas Lietuvos nacionaliniame muziejuje kaip naujausiųjų laikų Lietuvos istorijos dalis.

Idėją palaiko ir aktyviai įsijungia Lietuvos savivaldybės, užsienio lietuvių bendruomenės, ambasados, diplomatinės atstovybės visame pasaulyje, visuomeninės organizacijos ir Lietuvos piliečiai.

Pirmieji „Tautišką giesmę“ šiandien 12 val. Lietuvos laiku giedojo Oklando lietuviai. Suskambusi Naujojoje Zelandijoje, „Tautiška giesmė“ jau apskriejo Australiją, Aziją ir dalį Europos. Ji jau skambėjo Sidnėjuje, Japonijoje, Kinijoje ir Kazachstane. 20 val pasieks Maskvą.

Lygiai 21 val. „Tautiška giesmė“ skambėjo Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Daugiau nei 40 Lietuvos savivaldybių pranešė, kad 9 valandą vakare jos rengia „Tautiškos giesmės“ giedojimą miestų centrinėse aikštėse, prie bažnyčių ar kitose svarbiose vietose. Daug Lietuvos žmonių, subūrę savo šeimą, giminę ir draugus, „Tautišką giesmę“ giedojo namuose.

„Tautišką giesmė“ skambėjo Naujojoje Zelandijoje ir Australijoje:

„Tautišką giesmę“ giedojo Almatoje gyvenantys lietuviai:

„Tautiška giesmė pasaulinėje parodoje „Expo 2010“ Šanchajuje

Pasitinkant Valstybės dieną, „Tautiška giesmė“ skamba jau antrą kartą. Prieš metus tūkstančiai lietuvių visame pasaulyje jau palaikė šią idėją ir giedojo Lietuvos himną. Tyrimų duomenimis, pernai „Tautišką giesmę“ giedojo beveik pusė Lietuvos (46 proc. Lietuvos gyventojų), o „Tautiškos giesmės“ giedojimo vaizdo įrašai buvo gauti iš 56 pasaulio lietuvių vietovių. Tikimasi, kad „Tautiškos giesmės“ giedojimas liepos 6-ąją taps unikalia tradicija, kasmet puoselėjama viso pasaulio lietuvių.

Himnas buvo giedamas ir Kuršėnuose

Jau antrus metus, liepos 6 d. vakarą, Lauryno Ivinskio aikštėje susibūrę kuršėniškiai 21 val. kartu su viso pasaulio lietuviais vieningai užtraukė Tautišką giesmę.

Kuršėniškiai į centrinę miesto aikštę pradėjo rinktis anksčiau. Kai kurie atėjo kartu su savo šeimomis, draugais, organizacijomis ir bendruomenėmis, su Lietuvos vėliavomis ar pasipuošę tautine atributika.
Mindaugo karūnavimo valstybės dieną, liepos 6-ąją, antrą kartą Lietuvos žmonės vienu metu visame pasaulyje giedojo savo valstybės himną. Taip siekdama padaryti šią akciją gražia ir kasmetine tradicija.

Kaip buvo giedamas himnas Klaipėdoje, galite pamatyti nuotraukų albume:

Lietuvos himnas iškilmingai buvo giedamas ir Birštone:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)