Viena pagrindinių temų, apie kurią dabar diskutuojama daugelyje šalių, yra karas Ukrainoje, saugumo situacija. Labai dažnai pabrėžiama, kad pastaruoju metu jau jaučiamas nuovargis nuo karo, dėl to atsirado daugybė įvairiausių sprendimų, pasisakymų, rinkimų rezultatų, prieštaravimų, o tai gali lemti ir tai, kaip ateityje klostytis paramos Ukrainai klausimas. Ar yra grėsmių, kad su Rusijos agresija kovojanti šalis gali būti palikta viena?

Kalbant apie Ukrainoje vykstančius realius karo veiksmus, apžvalgininkas Mečys Laurinkus pabrėžė, kad buvo praleistos dvi realios progos išstumti rusus.

„Tikrai buvo dvi realios progos išvyti Rusiją iš Ukrainos, jos nebuvo realizuotos. Viena proga, kai rusai atsitraukė nuo Kyjivo, o kita, kai ukrainiečiai išstūmė rusus iš Chersono. Tada Rusijoje visi labai sutriko tiek logistikos srityje, tiek fronte, tiek visoje sistemoje. Ukrainiečiai laiku neišėjo, nepasinaudojo, nesmūgiavo, o laiku nepadarai, praktiškai visai kitaip pradeda atrodyti. Reikia tiesiai sakyti, kad rusai atsigavo, persitvarkė, persiformavo, prisitaikė, sukišo daug žmonių. Ir dabar yra tokia gana kebli bei komplikuota situacija, dar nepabaigta. Šiuo metu konkrečiai – Ukrainai reikia paimti Tokmaką, tai pakeis situaciją. 

Melitopolio jau nepaims, tai faktas, apie kitas Azovo jūros pakrantės teritorijas irgi neverta kalbėti, o Tokmakas – dar dar. Šiaip aš akivaizdžiai matau tas užuominas įvairiausia forma, jos jau metamos, kad būtų derybos, kad demarkacinę liniją nubrėžtų, ir baigta. Tokie variantai jau aprašomi, Europoje daug apie tai rašoma. Tačiau dabar reikia smūgiuoti, būtina kaip reikiant padaryti, nes perkelti karą į pavasarį – ne išeitis“, – teigė M. Laurinkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)