Tačiau trečiadienį nuo šio klausimo svarstymo nusišalinusį A. Matulą kolegos išteisino. Išvengti etikos sargų sankcijų jam padėjo tai, kad jis iš Seimo tribūnos atsiprašė A. Kubilienės.

„Svars­tant Svei­ka­tos drau­di­mo ir Far­ma­ci­jos įsta­ty­mus, aš pa­sa­kiau, kad ko­le­gę A. Ku­bi­lie­nę vei­kia tam tik­ros „pli­kės“ ir ji­nai pa­kei­čia sa­vo nuo­mo­nę – ko­mi­te­te bal­suo­ja vie­naip, o Sei­me – ki­taip. Pa­si­ro­do, aš su­kly­dau. Ko­mi­te­to pir­mi­nin­kė nuo­sekliai ko­mi­te­te bal­sa­vo už įsta­ty­mo pro­jek­tą, bet ka­dan­gi jam bu­vo nepri­tar­ta, tai ant­ras bal­sa­vi­mas bu­vo grą­žin­ti to­bu­lin­ti ar­ba at­mes­ti.

Aš pa­žiū­rė­jau tą iš­va­dą ir pa­da­riau klai­dą, nes par­la­men­te ko­le­gė A. Ku­bi­lie­nė bal­sa­vo prieš siū­ly­mą grą­žin­ti įsta­ty­mo pro­jek­tą to­bu­lin­ti, vadinasi, jinai nuo­sek­liai bal­sa­vo ir ko­mi­te­te, ir par­la­men­te. Pa­da­riau klai­dą ir jos at­si­pra­šau“, – lapkričio 14 d. iš Seimo tribūnos atsiprašinėjo A. Matulas.

Tai ir „suminkštino“ etikos sargų širdį. Beje, Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė A. Kubilienė kreipimesi į etikos sargus reikalavo ne tik viešai paneigti melagingą informaciją, atsiprašyti už savo veiksmus, bet ir įvertinti A. Matulo galimybes toliau eiti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko pareigas.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)