Anot atsargos majoro, kuo daugiau žinių žmogus turi, tuo tvirčiau stovi ant žemės: „Neapgaudinėkite savęs nei būdami per daug optimistiški, nei pesimistiški. Ieškokite pragmatinio viduriuko – atlikite namų darbus, apsaugokite šeimą, paprotinkite artimuosius ir darykite, kas jūsų galioje – pasirūpinkite bent maisto ir vandens atsargomis. Tai didina ne tik jūsų atsparumą, bet ir valstybės galios lygį. Kai mes, kaip atskira ląstelė, galime ilgiau gyvuoti savarankiškai, valstybė automatiškai stiprėja.“

Atsargos 72 valandoms, A. Daugirdo įsitikinimu, yra ne atsargos, o piknikas. „Galvokite savo galva. Karas retai baigiasi per tris paras, o net jam ir pasibaigus dar kurį laiką gali visko trūkti. Vokiečių valdžia kai kurių žemių gyventojams paskelbė – paramos nelaukite mėnesį, nes tiek laiko valstybei reikėtų persiorganizuoti. Švedai rekomendavo atsargų turėti trims mėnesiams. Ir tai nėra fanaberija – vertinamos realios logistikos ir infrastruktūros galimybės“, – Lietuvos karių asociacijos „Keliautojų klubas“ seminare „Pilietinis (neginkluotas) pasipriešinimas – taip pat ginklas“ kalbėjo A. Daugirdas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)