DELFI pasiekė informacija, kad į įvairius policijos padalinius buvo atsiųstas elektroninis laiškas, kuriame rašoma, jog birželio mėnesį draudžiamoje vietoje paliktas S. Mecelicos automobilis buvo nutemptas, tačiau pareigūnas, pasinaudodamas savo padėtimi, išvengė ir baudos, ir mokesčio už automobilio nutempimą. DELFI žiniomis, yra ir nuvežamo automobilio nuotraukos. 

SĮ „Susisiekimo paslaugos“, kuri rūpinasi automobilių nutempimu, DELFI informavo, kad tarp birželio mėnesio pažeidėjų S. Mecelicos pavardės nėra. 

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis DELFI patvirtino, kad yra gautas anoniminis skundas, informacija tikslinama, kol kas tarnybinis patikrinimas nėra pradėtas. „Jeigu informacija pasitvirtins, bus pradėtas tarnybinis patikrinimas“, - sakė jis, tačiau skundo turinio, kol jis nepatikrintas, nekomentavo. 

Pats S. Mecelica DELFI taip pat patvirtino, kad yra apskųstas, tačiau nenorėjo komentuoti, ar apskritai toks įvykis buvo. „Nenoriu komentuoti viešai nieko. Teiksiu paaiškinimą departamentui. Jeigu dabar ką nors pasakysiu, bus ne vietoje ir ne laiku“, - sakė jis. 

Pastebėjus, kad, jei jam primetamas nusižengimas laužtas iš piršto, būtų paprasčiausia jį paneigti, o nekomentavimas leidžia suprasti, jog skundas nėra absoliučiai išgalvotas, komisaras siūlė nedaryti tokių įžvalgų: „Aš jums neleidžiu nieko suprasti, aš dabar nenoriu apskritai nieko komentuoti. Ten nėra taip, kaip ten yra surašyta viskas, tik tiek galiu pasakyti. Kuo esu kaltinamas, nėra tiesa. Tačiau visų pirma noriu tai paaiškinti savo vadovybei, o po to žiniasklaidai.“

Vilniaus policijos vadovybėje dirbantis S. Mecelica užsiminė, kad jaučiasi puolamas. „Mano atžvilgiu skundų laikas nuo laiko vis yra. Nežinau tų motyvų, bet, matyt, esu įdomus žmogus kai kam, todėl visą laiką rašo. Manau, kad tai pakankamai greitai baigsis ir aš galėsiu atsakyti į visus klausimus, – DELFI sakė jis. – Keista. Praėjo septyni ar aštuoni mėnesiai, bet kažkodėl dabar atsiranda žmogus, kuris neva viską žino.“

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas DELFI sakė taip pat gavęs anoniminį laišką praėjusią savaitę, perdavęs jį Policijos departamento Vidaus tyrimų valdybai. 

K. Lančinskas nenorėjo svarstyti, kas grėstų pavaldiniui, jei minėtos aplinkybės pasitvirtintų: „Nenoriu spėlioti, kas grėstų. Reikia visų pirma nustatyti, buvo ar nebuvo. Ar apskritai įmanoma atstatyti faktą kaip tokį. Labai keista, kad tas anonimas, kuris rašė, pusę metų tylėjo, tik dabar sugalvojo parašyti. Jei žinojo, kad buvo padarytas toks pažeidimas, galėjo iš karto parašyti anoniminį pranešimą. Yra daug keistų dalykų šitoje istorijoje.“ Jis pridūrė, kad anoniminis pranešimas – dažnas reiškinys. „Anoniminių laiškų – pilnas elektroninis paštas, gauname jų kiekvieną dieną. Mūsų tautiečiai mėgsta rašinėti.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją