2016-ųjų gegužės 12-oji supurtė Lietuvos politinę padangę. Tą dieną paviešinta, kad itin populiariu politiku ir net galimu premjeru ar prezidentu laikytas Liberalų Sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis įsivėlė į korupcijos skandalą. Jis buvo įtariamas paėmęs kyšį iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio. Per ne vienerius metus vykusį teismo procesą tarp įtariamųjų korupcija atsirado ir daugiau politikų pavardžių. Trečiadienį Lietuvos apeliacinis teismas priėmė nuosprendį šioje byloje.

2022 metų balandį Vilniaus Apygardos teismas visus teisiamuosius „MG Baltic“ byloje paskelbė nekaltais. Nors Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Justas Laucius iš pradžių nesakė, ar skųs šį teismo sprendimą, vėliau į Apeliacinį teismą kreipėsi tiek jis, tiek E. Masiulio ir R. Kurlianskio advokatai. Trečiadienį Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė, kad tiek Raimondas Kurlianskis, tiek Eligijus Masiulis, tiek kiti bylos dalyviai pripažįstami kaltais.

Delfi primena kaip prasidėjo ir vyko „MG Baltic“ korupcijos bylos procesas.

Perdavė pinigus degtinės butelyje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)