Vilniaus aps. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai vakarop Širvintų rajone pričiupo motociklo vairuotoją, kuris surizikavo vairuoti neblaivus. Motociklo vairuotojui nustatytas 0,53 prom. neblaivumas, nors tokią transporto priemonę vairuoti galima tik visiškai blaiviam asmeniui. Dar vienas drąsuolis įkliuvo, nes slėpė motociklo valstybinius numerius. Po susitikimo su pareigūnais abiems pasivažinėjimai baigėsi kaipmat.

Patikrinę vairuotojus už Vilniaus ribų, jau temstant pareigūnai grįžo į sostinę.

Girto vairuotojo likimu susirūpino keleivė

Ąžuolyno gatvėje kiek po 22-os valandos pareigūnų sustabdytas „Volkswagen“ vairuotojas buvo kaip reikiant prisišventęs, tačiau to nepaisiusi bendrakeleivė ramiai važiavo kartu.

Alkoholio matuoklis parodė 1,58 prom. alkoholio. Už tai drąsuoliui gresia baudžiamoji atsakomybę ir net laisvės atėmimo bausmė.

Vairuotojas nesiginčijo, klusniai vykdė pareigūnų nurodymus. Tačiau itin sunerimusi buvo keleivė, kuri vis klausinėjo, kas gi laukia dabar vairuotojo, kas jam bus.

Automobilis nuvežtas į saugojimo aikštelę, tad vairuotojui teks mokėti ir už aikštelės paslaugas, ir kulniuoti į teismą bei ten aiškintis dėl savo poelgio.

Kiti patikrinti motociklų ir automobilių vairuotojai buvo sąmoningesni dėl alkoholio. Keliems automobilių vairuotojams nebuvo itin ramu – po patikrinimo paaiškėjo, kad keli per plauką neviršijo leistinos alkoholio normos.

Bėdų prisidarė ir Ukrainos pilietis, kuris važinėjosi po Vilnių neturėdamas galiojančio vairuotojo pažymėjimo. Dar keli vairuotojai „pamiršo“ prisisegti saugos diržus, „pamiršo“ ir susitvarkyti automobilio registraciją.

Reidų metu pareigūnai per vakarą nustatė 12 pažeidėjų.

Po smūgio į BMW, „Volvo“ ekipažas spruko bėgte

Pareigūnams dar dirbant reiduose, Olandų gatvėje susidūrė BMW ir „Volvo“ automobilis.

Po smūgio „Volvo“ automobilis trenkėsi į pėstiesiems skirtą salelę ir sustojo atsidūręs priešingo eismo juostoje.

Pranešta, kad po avarijos iš „Volvo“ iššoko keturi jaunuoliai, kurių trys išsilankstė. Likęs jaunas vyras sulaukė policijos, tačiau dievagojosi, kad jis tikrai nesėdėjo prie vairo.

Per avariją „Volvo“ automobilis buvo kaip reikiant sumaitotas, iššovė saugos pagalvės, o lūžęs ratas liko gulėti už kelių metrų ant važiuojamosios dalies.

Laimei, įvykio metu žmonės nebuvo sužaloti.

Policijos pareigūnai patikrino, kam priklauso automobilis ir aiškinasi, kad sėdėjo prie vairo.

Vos prieš porą dienų netoli šios avarijos vietos BMW automobilis išvertė du stulpus, o ekipažas taip pat išsibėgiojo. Policija greitai nustatė automobilio savininką ir aiškinasi tikslias įvykio aplinkybes. Nors kas vairavo prisipažinti neskuba ir BMW ekipažas, pareigūnai tai netruks išsiaiškinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)