Nelaimė netoli Biržų esančiame Papilio tvenkinyje įvyko 2021 metų kovą.

Naktį du medžiotojai prie tvenkinio, kuris nėra jų būrelio teritorijoje, sumanė patykoti bebrų. Pamanęs, kad mato tvenkinyje plaukiantį bebrą, vienas medžiotojų šovė ir mirtinai sužalojo vandenyje buvusį 54 metų tvenkinyje brakonieriavo – šaudė žuvis.

Dėl žmogaus žūties buvo atliktas ikiteisminis tyrimas. Jį atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Brakonierių nušovusiam medžiotojui buvo pateikti kaltinimai dėl neatsargaus gyvybės atėmimo. 2022 metų liepą Panevėžio apylinkės teismas jį išteisino kaip nepadariusį veikos, turinčios šio nusikaltimo požymių. Tų pačių metų spalio mėnesį Panevėžio apygardos teismas atmetė Panevėžio apygardos prokuratūros apeliacinį skundą dėl medžiotojo išteisinimo.

Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis pateikė kasacinį skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) ir prašė perduoti bylą iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka. Prokuroro skundą LAT patenkino, byla buvo grąžinta iš naujo nagrinėti apeliacinės instancijos teisme.

Gruodžio 7 dieną Panevėžio apygardos teismas medžiotoją pripažino kaltu dėl neatsargaus gyvybės atėmimo ir skyrė jam 3 metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant 2 metų laikotarpiui.

Jam taip pat skirta baudžiamojo poveikio priemonė – draudimas medžioti dvejus metus, bus konfiskuotas graižtvinis šautuvas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)