Kelių eismo taisyklių pažeidėjo karjerą vyras pradėjo 1999 metais. Už vairavimą išgėrus jam buvo atimta teisė vairuoti. Tačiau ši pamoka šiauliečiui nebuvo veiksminga. Atgavęs teisę vairuoti, jis toliau tiesiog kolekcionavo administracinių teisės pažeidimų protokolus už leistino greičio viršijimą ir kitus kelių eismo taisyklių pažeidimus. Automobilį jis naudojo ir kitai neteisėtai veiklai – net pora kartų jo automobilyje buvo aptikta kontrabandinių cigarečių, praneša Šiaulių apskrities policija.

2009 m. kovą D. R. pareigūnams vėl įkliuvo neblaivus prie vairo. Atgavęs teisę vairuoti, D. R. nesiliovė lakstęs keliais neleistinu greičiu. 2011 m. balandį greičio ir stikliuko mėgėją, regis, turėjo sustabdyti kelyje Ryga-Šiauliai-Tauragė-Kaliningradas sukeltas eismo įvykis, kai jis, būdamas sunkaus girtumo, nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio sankasos ir apvirto. Tačiau vyras traumų nepatyrė.

Jam buvo paskirta 4 tūkst. Lt bauda ir 36 mėnesiams atimta teisė vairuoti. Tačiau vairuotojo pažymėjimo neturėjimas vyro neatgrasė nuo vairavimo. Po metų jis vėl buvo sulaikytas prie automobilio vairo. Šįkart jis irgi buvo neblaivus. Ir vėl D. R. patyrė 4 tūkst. litų smūgį per kišenę.

Tačiau vyras ir toliau vairavo, nors neturėjo tam teisės. Šių metų spalį jis buvo pareigūnų sustabdytas, kai leistiną greitį viršijo net 44 kilometrais. Teisėjas jam skyrė 15 parų administracinio arešto.

Nespėjęs atlikti bausmės D. R. pareigūnams įkliuvo vėl. Lapkričio 7-ąją apie 18 val. Šiauliuose, Gegužių gatve vairuodamas automobilį „VW Passat“, nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė mašinos, įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su „Toyota RAV4“. Buvo apgadinti abu automobiliai. Vairuotojui buvo nustatytas sunkus girtumas – 3,17 prom. Prie vairo sėdėjęs vyras pareigūnams oriai ištiesė vairuotojo pažymėjimą. Tačiau patrulių apkvailinti nepavyko – pateiktasis pažymėjimas priklausė kitam žmogui (D. R. savojo dar nėra atgavęs).

Kaip svetimas vairuotojo pažymėjimas atsidūrė šio vyro rankose, pareigūnai aiškinsis ikiteisminio tyrimo, pradėto dėl dokumento pagrobimo ar pagrobtojo panaudojimo, metu. D. R. buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)