Patyriminis žaidimas tinkamas šeimoms, vaikų grupėms, pedagogams. Jis suartina skirtingus žaidėjus tiek reginčiuosius, tiek nematančius – jiems sukuriama terpė bendrauti, smagiai leisti laiką ir pajausti bendrystę su artimaisiais. Mokomosios kortelės padeda vaikams mokytis raidžių ir pasakoti istoriją, susikaupti, gerinti minčių raišką, lavina atmintį ir kūrybiškumą jutiminiais pojūčiais. Šiame žaidime yra lotyniškų ir Brailio rašto raidžių, kurios leidžia žaisti skirtingų tautybių žaidėjams. Jis pritaikytas žmonėms, turintiems regėjimo, skaitymo, kalbos ir kitų negalių.

Žaidimas keičiantis pasaulį

Šis žaidimas išsiskiria dėl ypatingo poveikio neregių ir silpnaregių bendruomenei. Jis ne tik pritaikytas žaisti matantiesiems ir neregiams, bet ir leidžia jiems aktyviai bendrauti ir sąveikauti pasitelkiant lytėjimą ir tiesioginę komunikaciją. Žaidimo kortelės, sukurtos Brailio raštu skatina reginčiųjų supratimą ir sąmoningumą apie neregių bendruomenės poreikius ir iššūkius. Leidykla savo kuriamais produktais siekia užtikrinti, kad neregių ir silpnaregių bendruomenė jautųsi pilnaverčiais visuomenės dalyviais ir turėtų lygias galimybes mėgautis kultūra ir kūrybine veikla. Todėl patyriniminis žaidimas „Nematomų Paveikslėlių ir Raidžių Magija“ atveria duris į toleranciją ir solidarumą bei tampa svarbia priemone socialinės integracijos ir bendradarbiavimo skatinimui, rašoma pranešime spaudai.

Aklasis su šunimi

Žaidimo kūrėjai

Leidykla „Verslas ar menas“ – organizacija, Lietuvoje plėtojanti socialinio verslo modelį. Dėmesys skiriamas žmonių su regos negalia integracijai ir prieinamumo didinimui. Leidykla įvairiomis priemonėmis – grožine literatūra, edukacijomis, spauda Brailio raštu ir kitais projektais – siekia didinti Brailio rašto prieinamumą, suteikiant neregiams ir silpnaregiams lygias skaitymo galimybes.

Naujai išleistas žaidimas savo kelionę pradės Vilniaus knygų mugėje 2024, kurioje lankytojai galės pirmieji išvysti, paliesti ir įsigyti žaidimą. „Taško istorija” stende galėsite ne tik susipažinti su naujiena, bet ir pavartyti taktilines bei vaikams skirtas knygas. O apsilankymą praturtins pažintis su leidyklos vadove ir knygų bei žaidimo autore Egle Jokužyte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją