Vilniaus senamiestyje esantis kino teatras „Pasaka“ tapo Tomo darbo vieta. Kaip pasakoja vyras, viskas prasidėjo nuo savanorystės, į kurią pateko padedamas socialinės įdarbinimo agentūros SOPA atstovų.

„Viskas prasidėjo nuo savanorystės kino festivalyje „Kinas po žvaigždėmis“. Mane kai kurie žmonės, sakė, įvertino. Manė, kad, jeigu savanoriaudamas festivalyje susitvarkiau, tai kino teatre, kur yra trys salės, irgi turėčiau susitvarkyti. Buvau priimtas į darbą. Jėgų sėmiausi iš savanoriavimo, prisiminiau, ką dariau savanoriaudamas. Aišku, čia yra specifika, trys salės, bet maždaug žinojau funkcijas. Stengiuosi tas funkcijas vykdyti“, – sako kino teatre salės asistentu dirbantis Tomas.

Paklaustas apie darbo pobūdį, vyras pasakoja, kad turi prižiūrėti visas tris sales, patikrinti bilietus, po kino seansų sutvarkyti patalpas: „Nes kartais į sales įleidžiami žiūrovai ir su maistu, bet tik su tuo, kuris perkamas šiose patalpose.“

Tomas sako, kad gyvenimas, gavus apmokamą darbą, pasikeitė į gerąją pusę. „Įgijau daugiau patirties. Anksčiau dirbau panašų darbą, tik savanoriškai, o tokio darbo patirties neturėjau. Apskritai ilgai neturėjau darbo. Man čia yra įdomi patirtis ir aš manau, kad man neblogai sekasi, – šypsodamasis kalba vyras. – Aš patenkintas kolektyvu, manau, kad turiu gerus santykius su žmonėmis. Mane tai džiugina. Ir, jeigu jiems manęs reikės, aš su malonumu ir toliau dirbsiu su šia komanda.“

Tomo kolegos neatsistebi vyro drąsa ir noru dirbti, ir dėkoja jam už drąsą, ryžtą ir norą prie jų prisijungti. Džiaugiasi, kad ir patys galėjo priimti Tomą ir pasiūlyti jam darbo vietą, ir paties Tomo savybėmis įsilieti į komandą, bendrauti su žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją