Tantrinis seksas – ilgas, lėtas, sielas sujungiantis seksas, kurio metu pirmenybė teikiama malonumui ir tarpusavio ryšiui. „Tantriniame sekse akcentuojamas gilus intymumas, jausmingumas ir sąmoningumas“, – „Womens Health“ teigė sertifikuota sekso terapeutė Melissa Cook.

Įdomu? Pasikalbėkite su partneriu, kodėl norėtumėte išbandyti tantrinį seksą. Galbūt jums norisi didesnio intymumo, ilgesnio seksualinio akto, o gal tiesiog domina ši nauja, patraukli patirtis. Kai abu būsite nusiteikę ir pasirengę nepamirštamai nakčiai, pasiskaitykite toliau pateikiamus patarimus, koks yra tantrinis seksas, kokia jo esmė ir išskirtinumai.

Kas yra tantrinis seksas

„Tantra – senovės hinduizmo praktika, kurios pavadinimas išvertus reikštų energijos audimą, plėtimąsi. Šios praktikos metu, pasitelkus kvėpavimą, lėtus prisilietimus, orgazmo atitolinimą, kuriamas gilesnis intymumas“, – aiškina sertifikuota sekso terapeutė, klinikinė seksologė, knygos „Mano vyras nenori su manimi mylėtis“ autorė Dawn Michael.

Kertinis tantrinio sekso požymis yra ketinimas. Dažnai sekso metu pirmenybė teikiama orgazmui, o tantrinis seksas nėra orientuotas į orgazmą, todėl tinka tiems, kurie nerimauja, kad patirs orgazmą pernelyg greitai arba apskritai jo nepatirs“, – teigia D. Michael.

Tantros esmė – seksualiniai ritualai, kurie atpalaiduoja, sukuria geismą, padeda užmegzti ryšį su partneriu. Vienas svarbiausių dalykų tantriniame sekse – vienas kitą garbinti, vienas kitam tarnauti. Masažuodami partneriai sutelkia dėmesį vienas į kitą, tai pailgina, sustiprina susijaudinimą, sako knygų „Tantra erotiniam įgalinimui“ ir „Tantrinio seksualumo esmė“ autoriai Patricia Johnson ir Markas Michaelsas. Skamba seksualiai, tiesa?

Kokia tantrinio sekso kilmė?

Šiais laikas tantra laikoma sekso sinonimu, nors iš tiesų tantra yra gyvenimo būdas, ne vien patarimai, kaip mylėtis.

Seksualumas – tik nedidelė šios tūkstančių metų senumo praktikos dalelė, pabrėžė sertifikuota sekso terapeutė, knygos „Miesto tantra: Sakralus seksas dvidešimt pirmam amžiui“ autorė Barbara Carrellas.

Kokie tantrinio sekso privalumai?

Tantrinis seksas naudingas visiems – tiek seksualiniu, tiek emociniu aspektu. Pasak R. Cook, tantrinis seksas gilina partnerių intymų bendravimą, todėl jis naudingas santykiams ne tik miegamajame, bet ir už jo ribų.

Tantrinis seksas puikiai tiks norintiems ilgesnės seksualinės sueities. „Tantra padeda tiems, kuriems būna priešlaikinė ejakuliacija, kadangi sulėtina visą sekso procesą, o tada nelieka spaudimo [ilgai išlaikyti ejakuliaciją, patirti orgazmą]“, – aiškino mokslų daktarė, licencijuota psichoterapeutė, santykių ekspertė, knygos „Mėgaukitės tokiu seksu, kokio trokštate“ autorė Tammy Nelson.

Tiems, kurie jaučia spaudimą būtinai patirti orgazmą, ji pataria „išmokti atsipalaiduoti, stengtis būti čia ir dabar“ – tai sustiprina geismą, taip pat didėja tikimybė, kad jūs tikrai pajusite orgazmą.

Nors orgazmas nėra tantrinio sekso tikslas, jį nebejotinai galite patirti. Pasak sekso terapeutės Bocos Ratone, tantriniai orgazmai dažnai vadinami transcendentiniais potyriais.

Kad galėtumėte mėgautis tantros praktikos privalumais, jums nė nereikia partnerio. Tantrinio sekso ypatumus, – kantrybę, atsipalaidavimą, susitelkimą ne į orgazmą, o į malonumą, – paprasta įtraukti į savo asmeninį seksualinį gyvenimą.

„Pasitelkus tantrinę masturbaciją, sužinosite, kas jus jaudina, kokių malonumų norėtumėte patirti, – aiškino R. Carrellas. – Jūs galėsite mėgautis ryškesniais, gilesniais, ilgiau trunkančiais orgazmais.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją