Vadinamąjį keturių minučių įžanginių glamonių iššūkį pasiūlė santykių koučerė Vernita Griffith – ji patarė savo sekėjams nusistatyti laikmatį keturioms minutėms, o per jas daryti viską, ką panorėjus su partneriu – „žinoma, proto ribose“.

Kai kurioms poroms ši idėja gali pasirodyti patraukli, bet ne visiems – viena iš skeptiškai vertinančių sumanymą – seksologė, santykių ekspertė Tanya Koens.

Interviu „news.com.au“ ji teigė: „Galite pacituoti mano žodžius – keturių minučių įžanginėms glamonėms toli gražu nepakanka.“

Ekspertė pasidalino savo įžvalgomis ir paminėjo, kad pagrindą šiai idėjai galėjo duoti somatinio sekso edukatorės Betty Martin technika, pavadinta trijų minučių žaidimu.

Trijų minučių žaidimas

„Iš esmės tai – susitarimas dėl to, kas vyks paskui, o ko nebus“, – aiškino T. Koens.

Taip mokomasi komunikuoti, pvz., partnerė gali sakyti partneriui: „Žaisime malonumą teikiančių prisilietimų žaidimą, erotinių ar seksualių prisilietimų žaidimą.“ Galima pateikti savo sąlygų, pageidavimų: „Ką tik išsidžiovinau plaukus, prašau nevelti.“

Šis žaidimas – efektyvus metodas mokytis sakyti „ne“ ir aiškiai nusakyti savo norus.

T. Koens teigimu, daugelis terapeutų rekomenduoja trijų minučių žaidimą, nes jo metu žmonės mokosi paprašyti, ko nori, taip pat – atsipalaiduoti ir patikėti partneriui savo kūną.

Klaidingas interpretavimas

Deja, sprendžiant iš straipsnių pavadinimų žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose, vyrauja klaidingas šio metodo interpretavimas.

Netgi „Google“ paieškos sistemoje jums pateiks gausybę straipsnių su tariamų ekspertų patarimais – neva įžanginėms glamonėms absoliučiai pakanka keturių minučių.

Bet santykių ekspertė su tuo nesutinka ir pabrėžia – moterims reikia laiko atsipalaidavimui ir susijaudinimui. T. Koens teigimu, reikia net 50–60 min., kad moters kūnas pasiruoštų intymiai sueičiai.

„Teiginys „keturių minučių įžanginės glamonės“ man kelia nerimą, kad daugelis ir tikės, jog keturių minučių skubotų glamonių pakanka – pasibučiavome, šiek tiek paglamonėjau krūtis, paliečiau vulvą ir viskas – jau galima pradėti intymią sueitį“, – sakė ji.

Ką daryti, kad seksas iš tiesų būtų nepamirštamas

T. Koens įspėja – keturių minučių įžanginės glamonės ne tik nepakurstys karštos aistros miegamajame, bet seksas bus nemalonus ar netgi skausmingas.

Kad seksas teiktų kur kas daugiau pasitenkinimo, sekso guru pataria skirti įžanginėms glamonėms 20 minučių.

„Galite liesti kūną – juk yra daug erogeninių zonų! Jei palengva mėgausitės ir neskubėsite įvesti penio į vaginą, malonumas tikrai bus intensyvesnis. Daug moterų nepatiria orgazmo penetracinio sekso, joms reikia bučinių, stimuliavimo ranka ir oralinio sekso“, – aiškino ekspertė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją