Atkreipkite dėmesį, kad daugybėje filmų, ir ne tik pornografinių, taip pat televizijos laidų ir spektaklių vaizduojama, kaip moterys pasiekia orgazmą vien lytinio akto metu.

Tačiau iš tiesų net 80 proc. moterų nepatiria orgazmo nuo penetracinio sekso.

Jei tai skamba pernelyg pažįstamai, skaitykite toliau.

Visko, ką reikia žinoti apie gerą orgazmą, moteris moko tantrinio sekso ekspertė Aysha Bell. Savo patarimais ji dalijasi populiariuose apie moterų sveikatą rašančiuose portaluose, kaip kad „Women's Health“, „Mamma Wellbeing“ ir kt.

Susitelkite į lietimus

Galbūt laikas iš naujo apsvarstyti, kuri sekso dalis yra svarbiausia.

Užuot iškart pagrindiniu patiekalu laikę patį lytinį aktą, kodėl gi daugiau reikšmės nesuteikus užkandžiui? T.y. meilės preliudijai?

Kviesdama susitelkti į glamones tantrinio sekso ekspertė tikina, kad didinant intymumo ir preliudijos trukmę, abi pusės išsiugdo pasitikėjimo jausmą.

Pasitikėjimas ypač svarbus, kai reikia atvirai ir sąžiningai pasakyti, ko kiekvienas iš partnerių nori miegamajame, paaiškina ji.

Ir nepamirškite, kad glamonės didina oksitocino, kitaip dar vadinamo meilės hormonu, gamybą.

Pasirodo, oksitocinas gali būti raktas į geresnį orgazmą.

Žurnale „Hormonai ir elgesys“ (angl. Hormones and Behavior) paskelbtame Vokietijos tyrime nustatyta, kad poros, kurioms buvo purškiamas oksitocinas į nosį, patyrė intensyvesnį orgazmą nei poros, vartojusios placebą.

Tikėtina, kad reikiamu momentu nosies purškalo po ranka neturėsite, tad nepamirškite – senamadiškas apkabinimas gali suteikti tokį patį šio hormono pliūpsnį. Taigi neskubėkite, lieskite, glostykite, erzinkite ir stimuliuokite partnerį prieš lytinį aktą. Ekspertė patikina – tai atsipirks su kaupu.

Sužadinkite aistrą valgydami

Maisto produktai, kuriuose gausu omega-3, pavyzdžiui, žuvis, yra būtent tai, ką reikia valgyti, kad padidintumėte savo orgazmo potencialą.

Omega-3 riebalų rūgštys padeda padidinti dopamino – to paties hormono, kuris išsiskiria, kai patiriamas orgazmas, aiškina ekspertė.

Vieno dar 2005 m. atlikto tyrimo metu mokslininkai nustatė, kad omega-3 gali padėti pagerinti kraujotaką dubens organuose, todėl seksas tampa geresnis.

Tarp daugiausia omega-3 turinčių maisto produktų yra žuvis, riešutai, sėklos ir augaliniai aliejai. Tai nėra patys romantiškiausi užkandžiai, tačiau juos verta įtraukti į savo racioną, jei rimtai siekiate padidinti malonumą, priduria ekspertė.

Darykite sekso pratimus

Dubens dugno raumenys, kurie palaiko mūsų organus nuo šlapimo pūslės iki išangės, taip pat gali turėti didelę įtaką mūsų seksualiniam gyvenimui.

Kuo stipresnis dubens dugnas, tuo geresnis bus jūsų seksualinis gyvenimas, teigia ekspertai.

Aiškinant paprastai, seksualinis malonumas atsiranda dėl judėjimo ir trinties į makšties sieneles, o makšties sieneles ir dengia dubens dugno raumenys.

Dubens dugno raumenų pratimai tonizuoja ir stiprina šiuos raumenis, gerina kraujotaką ir nervų veiklą, o visa tai lemia didesnį malonumą.

Ekspertė tikina, kad susitelkusios į dubens dugno raumenų pratimus daugelis moterų ne tik lengviau pasiekia orgazmą, bet šie būna ir stipresni.

Norėdamos sustiprinti dubens dugną specialistė rekomenduoja kartoti paprastą pratimą – stovint, sėdint ar gulint dubens dugno raumenis suspausti iki dešimties kartų.

Dubens dugno raumenis galite pajausti, jei pabandysite įsivaizduoti, kaip susilaikote šlapindamasi.

Atlikdamos pratimą nesulaikykite kvėpavimo ir vienu metu neįtempkite pilvo, užpakalio ar šlaunų raumenų. O kai priprasite prie dubens dugno pratimų, pabandykite kiekvieną suspaudimą sulaikyti sekunde ilgiau.

Ilgainiui galite pabandyti atlikti 10 greitų paspaudimų seriją, o po to seriją, kai kiekvieną paspaudimą sulaikote.

Kvėpuokite

Mylėjimosi įkarštyje jūsų kūnas ir smegenys gali „išskristi į kosmosą“ – atrodo, kad visa logika išsisklaido, o kūnas nebeklauso.

Kartu su visa šia jutimų perkrova gali kilti staigus noras sulaikyti kvėpavimą. Tačiau ekspertė įspėja – pasistenkite atsispirti pagundai ir kaip tik kvėpuokite.

Kai sulaikote kvėpavimą, sumažėja deguonies srautas į raumenis, todėl greičiau pavargstate, aiškina ji.

Iki pat kulminacijos ir jos metu kvėpuokite negiliai ir greitai, priduria ji. Greitas kvėpavimas sumažina anglies dioksido kiekį kraujyje, todėl makšties susitraukimai ir orgazmas gali būti intensyvesni.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją