Vis dėlto, jei jūs ir jūsų partneris esate nepatenkinti sekso trukme, tai gali atsiliepti jūsų tarpusavio santykiams. Laimei, šią problemą galima (lengvai!) išspręsti. Štai ko galite imtis, kad padėtumėte savo partneriui ilgiau išsaugoti erekciją ir abiem kartu pasiekti finišo tiesiąją, rašo womenshealthmag.com.

Visų pirma, kiek paprastai trunka erekcija?

Vidutinė vaginalinio lytinio akto trukmė yra nuo trijų iki šešių minučių, sako seksologė Jessica O`Reilly, išleidusi knygą „The New Sex Bible“ („Naujoji sekso biblija“) ir vedanti tinklalaidę „@SexWithDrJess“. Priešlaikine ejakuliacija apytikriai laikoma ta ejakuliacija, kuri įvyksta po vienos ar dviejų minučių įsiskverbus į partnerę, nurodo Beverli Hilse dirbantis urologas, daktaras Jamesas Elistas.

Tačiau ši erekcijos disfunkcija yra labai paplitusi. Kaip rodo 2014 metais žurnale „Current Opinion in Nephrology and Hypertension“ pasirodęs tyrimas, Jungtinėse Valstijose su ja kasmet susiduria apie 30 mln. žmonių. Taigi, ką daryti? Štai ką pataria ekspertai.

1. Preliudija, preliudija, preliudija.

Preliudija yra sekso dalis. Taigi ją praleidę, padarote meškos paslaugą visoms dalyvaujančioms šalims. Egzistuoja daugybė būdų, kaip galima sujaudinti savo partnerį, pavyzdžiui, stimuliuojant rankomis ar oraliniu būdu, sako daktaras Tomas Murray, sekso ir santykių terapeutas iš integruotos psichiatrijos klinikos „A Path to Wellness“. Taigi, dar kartą patikrinkite visas vienas kito erogenines zonas ir pasistenkite jas išnaudoti.

2. Išbandykite penio žiedą.

J. O`Reilly aiškina, kad penio žiedai maunami ant penio pagrindo, sėklidžių arba tiek ant penio, tiek ant sėklidžių. Jie užspaudžia penio pagrindą ir apriboja kraujotaką. Tai savo ruožtu atitolina orgazmą ir užtikrina ilgesnį lytinį aktą.

3. Pasitelkite „užspaudimo techniką“.

Kai lytinis aktas pradės intensyvėti, paprašykite savo partnerio ištraukti penį ir tuomet užspauskite jo varpos galvutę, siūlo sertifikuota sekso pedagogė, seksologė ir santykių terapeutė iš Delavero Debra Laino. Svarbiausia – nesuspausti galvutės per stipriai; tiesiog nykščiu ir rodomuoju pirštu tvirtai užgniaužkite penio kotą. Spaudimas padės atitolinti ejakuliaciją, todėl jūs abu galėsite mėgautis seksu ilgiau.

4. Naudokite prezervatyvą.

Prezervatyvai yra puiki priemonė, jei norite pratęsti vaginalinį aktą. Jie suteikia papildomą atskyrimo sluoksnį, todėl pojūčiai nebūna tokie intensyvūs. Tai gali nutolinti jūsų partnerio orgazmą tiek, kad spėtumėte jį pasivyti.

5. Pakeiskite pozą.

Dauguma žmonių jaučia, kuomet artėja orgazmas, todėl pajutę, kad kulminacija tuoj įvyks, pakeiskite mylėjimosi pozą, pataria J. O’Reilly.

6. Darykite trumpas pertraukėles.

Niekas nesako, kad visą laiką turite greitai ir intensyviai plušėti, todėl į meilės žaidimus įtraukite trumpas atokvėpio pertraukėles, teigia D. Laino. „Sekso metu leiskite partneriui ištraukti penį ir šiek tiek pasibučiuokite. Tai iš esmės šiek tiek apmalšins susijaudinimą, tačiau užtikrins gilesnį intymumą“, – sakė ji.

7. Paraginkite jį daryti dubens dugno pratimus.

Įdomus faktas: jie skirti ne tik vaginoms! Penio savininkai taip pat gali užsiimti dubens dugno treniruotėmis, ir jos gali itin praversti miegamajame. Vienas švedų tyrimas nustatė, kad tie vyrai, kurie kelis mėnesius darė dubens dugno pratimus, vėliau pagerino savo gebėjimus kontroliuoti priešlaikinę ejakuliaciją. (Visi tyrime dalyvavę vyrai kentėjo nuo PE problemų.)

8. Būkite supratinga.

Jei jums iš tiesų nerimą kelia jūsų partnerio galimybės užtikrinti ilgesnį lytinį aktą, kalbėdamos su juo apie tai būkite supratingos. „Šis klausimas yra labai stigmatizuotas ir gali sukelti daug neigiamų emocijų, – aiškino D. Engle. – Tiesą sakant, mes vyrukams darome tokį didelį spaudimą „atsilaikyti kuo ilgiau“, jog mūsų neturėtų šokiruoti, kad daugelį žmonių ši tema gali suerzinti ir priversti nervintis.“

9. Išbandykite kvėpavimo pratimus.

Užlaikyta energija ir nerimas dėl sekso gali visiems sukelti stresą. Štai kodėl turite pasistengti, kad jūsų partneris tiek fiziškai, tiek psichiškai būtų kuo labiau atsipalaidavęs. „Numalšinkite nerimą savo kūne, – sako sertifikuota seksologė ir šeimos bei santuokos terapeutė Jenni Skyler, dirbanti Kolorade. – Norėdami tai padaryti, lėtai ir giliai įkvėpkite iki pat pilvo apačios. Taip pat galite atlikti progresuojantį raumenų atpalaidavimą, kai suspaudžiate kurią nors kūno dalį ir tuo pat metu užlaikote kvėpavimą, o tada atleidžiate ir atsipalaiduojate. Lėto kvėpavimo tikslas – pasiekti tokią atsipalaidavimo būseną, tarsi ištirptumėte savo čiužinyje.“

10. Peržiūrėkite vartojamus vaistus.

„Yra keletas priežasčių, kodėl kai kurie vyrai lovoje negali ištempti tiek ilgai, kiek norėtų, įskaitant sveikatos problemas ir šalutinį tam tikrų vaistų poveikį, – sakė sekso prekių parduotuvės „Lovehoney“ sekso ir santykių ekspertė Shamira Howard. – Būtinai pasikonsultuokite su gydytoju, kad atmestumėte bet kokias įmanomas medicinines problemas, galinčias prisidėti prie seksualinių problemų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją