Ar kada teko žvilgtelėti į savo vulvą? Taip tiesiog imti ir ją apžiūrėti? Jei taip, matyt, įsidėmėjote linkius ir klostes. Ir iš tiesų galima lažintis, kad jūsų vulva nepanaši į jokią kitą, ir tai ne minusas, o pliusas! Jūs esate unikalios vaginos savininkė ir tai dar viena priežastis jaustis unikaliai.

Galbūt dėl grožio ir net pornografijos industrijų primestų standartų moterys ima nerimauti, ar jų lytiniai išoriniai organai pakankamai gražūs, pakankamai standartiški. Tačiau tai – iš piršto laužti standartai. „Moterys neturi įtikėti apskritai nepagrįsta idealios išvaizdos idėja. Kur kas svarbesni yra pojūčiai, patiriami per šiuos intymius organus“, – sako Felice Gersh, įmonės „Integrative Medical Group of Irvine“ įkūrėja ir vadovė.

Aišku, iš karto reikia pasakyti, kad tai, ką matote, – ne vagina, nes susimaišymo visuomenėje yra tikrai daug. Anatomijos požiūriu, vagina, arba makštis, – tai viduje esantis elastingas raumeninis vamzdelis, jungiantis gimdos kaklelį su išoriniu pasauliu, rašo „Marie Clairie“. Tai reiškia, kad pamatyti vaginos jūs faktiškai negalite.

Vadinasi, tai, ką matote ir manote esant vagina, iš tikro yra vulva – lytinės lūpos ir kt., aiškina F. Gersh.

Moterų vulvos, lygiai kaip nosys, ausys, pėdos ir kt., atrodo skirtingai. Šitaip yra ir turi būti.

Nepaisant to, kas pasakyta, didžiosios lytinės lūpos dažniausiai apgaubia mažąsias.

Žinoma, moterų vulvos, kaip minėta, skiriasi forma ir dydžiu. Toliau – dažniausiai pasitaikantys vulvų tipai:

Kyšančios mažosios lytinės lūpos
Mažosios lytinės lūpos gali šiek tiek kyšoti pro didžiąsias.

Ilgos mažosios lytinės lūpos
Vidinės mažosios lytinės lūpos gali atrodyti ilgesnės už išorines didžiąsias.

Trumpos mažosios lytinės lūpos
Vidinės mažosios lytinės lūpos gali atrodyti trumpesnės už išorines didžiąsias.

Storos didžiosios lytinės lūpos
Išorinės lūpos gali atrodyti pilnokos ir platokos.

Plonos didžiosios lytinės lūpos
Išorinės lūpos gali atrodyti ypač siauros, net vos matytis per vidines mažąsias lūpas.

Moteris

Gal ši klasifikacija atrodo kiek keistoka, o visa ši tema – kiek pritempta, tačiau kai kurios moterys linkusios krimstis dėl tokių dalykų. Tai jos turėtų įsikalti sau į galvą: nėra nei idealių, nei netaisyklingų vulvų, be to, nepavyktų rasti ir dviejų identiškų. Norma šiuo atveju neegzistuoja. O šiaip visus būgštavimus dėl „anomalijų“ galite kuo laisviausiai išsakyti savo ginekologui. Galbūt jo žodžiai jus labiau įtikins?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)