Moterys kartais sunkiai pasiekia orgazmą, bet jei jau patiria – pojūčiai būna nepamirštami.

Moterų orgazmas gali trukti ilgiau nei 20 sekundžių, o vyrų malonumo trukmė – nuo 3 iki 10 sekundžių.

„Vyrų orgazmas būna staigus, tarsi sprogstamas, o moterų orgazmas – ilgiau trunkantis, ne toks intensyvus“,–„The Mirror“ aiškina Amerikos psichologų asociacijos atstovai.

Naujausio tyrimo duomenimis, moterys patiria trijų rūšių orgazmus, kuriuos būtų galima pavadinti banga, lavina ir ugnikalniu. Tokią išvadą tyrėjai padarė, ištyrę savanorių moterų orgazmus – jie nustatė, kad patiriant trijų rūšių orgazmus dalyvauja skirtingi dubens dugno raumenų tipai, o tai lemia skirtingus orgazmus pobūdžius.

Tyrimui vadovavęs neuromokslininkas iš Prahos Karolio universiteto Jamesas Pfausas teigė, kad orgazmai buvo suskirstyti į tris kategorijas pagal „dubens dugno raumenų judesius artėjant orgazmui ir atsipalaiduojant įtampai orgazmo metu“.

Neuromokslininkas aiškino: „Banga – tarytum bangavimas, besikeičianti įtampa, [raumenų] susitraukimai ir atsipalaidavimas orgazmo metu. Lavina – kai patiriama stipri aukščiau esančių dubens dugno raumenų įtampa su [raumenų] susitraukimais, kuri orgazmo metu palengva slopsta. Vulkano metu juntama švelnesnė dubens dugno [raumenų] įtampa, kuri orgazmo metu staigiai išsprogsta ir po to juntamas atsipalaidavimas.“

Tyrime dalyvavo 54 moterys. Namuose jos masturbavosi vibratoriumi „Lioness“ („Liūtė“), įkraunamu „bluetooth“ jungtimi. Šio vibratoriaus šonuose yra jutikliai, kurie fiksuoja moters dubens dugno raumenų susitraukimų stiprumą.

Bangos pobūdžio orgazmas

Jis apibūdinamas kaip bangavimas, vienas po kito einantys susitraukimai.

Lavinos pobūdžio orgazmas

Aukščiau esančių dubens dugno raumenų įtampa, susitraukimai, kuri orgazmo metu palengva silpnėja.

Asociatyvioji nuotr.

Ugnikalnio pobūdžio orgazmas

Juntama dubens dugno raumenų įtampa, kuri orgazmo metu tarytum sprogsta ir nuslopsta.

Neuromokslininko J. Pfauso komandos tyrimas išpublikuotas žurnale „Journal of Sexual Medicine“. Šiuo metu tyrėjai aiškinasi, kaip į skirtingų pobūdžių orgazmus reaguoja moterys.

„Atliekame ilgalaikį tyrimą, kurio dalyvės moterys naudojasi vibratoriumi „Lioness“. Siekiame išsiaiškinti, kaip skirtingų pobūdžių orgazmai išgyvenami, kaip stimuliuojant patiriami malonumų lygiai“,–dalijosi J. Pfausas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją