„Labai svarbu mokėti puoselėti savo seksualinės savigarbos jausmą, – womenshealthmag.com sakė sekso terapeutas iš Niujorko, daktaras Ianas Kerneris, parašęs knygą „She Comes First“. – Santykiuose atrodymas seksualiai [savo partneriui] nėra tas dalykas, kurį galima įjungti ir išjungti, kaip šviesos jungiklį. Pirmiausia turite išsiugdyti seksualumą savyje.“

Akivaizdu, kad tai suteikia didelį pranašumą. Jausena, kad esi seksuali, „leidžia pasitikėti savimi ir žinoti, kas tu esi, – teigė sekso terapeutė Debra Laino. – Jūsų seksualumas spinduliuoja pats, nereikalaudamas kitų žmonių patvirtinimo.“

Štai keli patarimai, kaip nuolat jaustis seksualiai, kad jūsų pasitikėjimas savimi pramuštų stogą.

1. Net ir eilinėmis dienomis dėvėkite ypatingą apatinį trikotažą.

Lengva išsitraukti „geruosius“ apatinius, kai žinai, kad tavęs laukia aistringas vakaras. Tačiau dėvėdamos kažką ypatingo net ir eilinėmis dienomis, suteiksite sau rimtą psichologinį postūmį, sakė Pietų Floridos Santuokinės ir seksualinės sveikatos centro sekso terapeutė bei licencijuota psichologė Rachel Needle.

Jei ypatingo apatinio trikotažo neturite, pats metas jį įsigyti, sako ji. Jums nereikia partnerio, kad galėtumėte juo pasipuošti.

2. Sportuokite, kad jaustumėtės seksualesnė.

Ne paslaptis, kad sportas yra naudingas sveikatai. Tačiau treniruotės taip pat malšina stresą ir padeda geriau jaustis, sako I. Kerneris. „Reguliarus sportas padeda atsikratyti suvaržymų, kurie neleidžia jaustis seksualiai“, – teigė jis. (Plius endorfinai!)

Jei turite problemų su meile savo kūnui, pasitieskite jogos kilimėlį: 2019 metais atliktas tyrimas parodė, kad reguliari jogos praktika (per 12 savaičių) sumažina nepasitenkinimą savo figūra ir gerokai sustiprina pasitikėjimą savimi.

3. Skirkite pinigų masažui.

Prisilietimai yra svarbūs seksualumo elementai ir masažas bent keliais būdais padeda stiprinti vidinį seksualumą, sakė D. Laino. Pirma, jis padeda išsiskirti geros savijautos hormonui oksitocinui.
Antra, masažas puikiai malšina stresą, o seksualumo niekas taip neslopina, kaip stresas, pažymi D. Laino.

4. Vaikštinėkite po namus nuogos.

Įprastai nuogos būnate tikriausiai vos keliais atvejais, pavyzdžiui, kai prausiatės duše ir tas kelias sekundes, kol apsirengiate.

Tačiau, pasak D. Laino, nuogumas – ir mėgavimasis nuogumu – gali padėti jums užmegzti geresnį santykį su savo kūnu. O tai yra tiesiausias kelias savo vidinio seksualumo link.

5. Kontroliuokite savo laikyseną.

Puikiausiai žinote, kad reikėtų stovėti tiesiai, bet gali būti sunku tai padaryti, jei tai nėra jums įprasta. Visą dieną save kontroliuodamos ir įvaldžiusios „galios pozą“ (pakelta galva, atlošti pečiai, tiesi stovėsena), galite jaustis labiau pasitikinčios savimi ir seksualesnės, teigė D. Laino.

Be to, papildoma pastaba: puiki laikysena – tai stiprių giliųjų raumenų požymis, o jie praverčia seksui, pažymi D. Laino.

6. Lieskite save.

Tai gali būti toks paprastas lytėjimas, kaip lėtas plaukų šukavimas ar švelnus kūno losjono įtrynimas, ir tokie intensyvūs judesiai, kaip masturbacija, kurią rekomenduoja visi sekso ekspertai.

„Masturbacija yra puikus būdas atsiduoti savo fantazijoms bei erotiškumo pojūčiui ir palaikyti susijaudinimo infrastruktūrą“, – sakė I. Kerneris. Jis taip pat pažymi, kad solinis seksas – tai būdas skirti laiko sau (o teikdamos pirmenybę sau stipriname savo savivertę).

Asociatyvioji nuotr.

R. Needle netgi rekomenduoja specialiai skirti laiko savęs lietimui, kad iš tikrųjų tai padarytumėte.

7. Atlikite kažką, peržengiančio normos ribas.

Čia spektras labai platus. Galite nukeliauti į naują vietą arba tiesiog išbandyti visiškai kitokį patiekalą savo mėgstamame restorane. Svarbiausia yra ištrūkti iš rutinos ir išbandyti kažką neįprasto.

„Tokie dalykai leidžia pajusti pasitikėjimą savimi ir savo nepriklausomybę, o tai atsiliepia ir seksualumui“, – teigė D. Laino.

8. Pažiūrėkite savuosius „Penkiasdešimt atspalvių“.

I. Kerneris sako, kad erotiniai romanai, aistringi filmai ar geras pornografinis įrašas gali suteikti peno jūsų seksualumui. „Mes daug laiko praleidžiame rūpindamiesi kitų žmonių poreikiais, – pastebi jis. – Sužadindami savo erotinę vaizduotę, mes atsiduodame savo pačių poreikiams.“

9. Išlaisvinkite savo vidinę Beyonce.

Tai irgi stiprina santykį su savo kūnu. D. Laino sako, kad šokis leidžia pažinti kitokias savo kūno galimybes nei įprastas sportas. Pradėti šokti galite net ir paprašę Alexos paleisti seksualios muzikos grojaraštį.

10. Uždekite žvakes.

Uždegus žvakes ir pritemdžius šviesą, galima pasijusti neįtikėtinai seksualiai.

Žvakės pačios savaime spinduliuoja seksualumą, jei renkatės jausmingus medienos kvapus, ir gali labai greitai nuteikti aistrai, nes dažniausiai jos asocijuojasi su seksu.

Be to, „žvakių šviesoje gerai atrodo bet koks žmogus“, sakė D. Laino. Todėl ji dažnai rekomenduoja savo klientams žvakių šviesoje nusirengti ir pažvelgti į veidrodį – tai terapinis pratimas, padedantis pamilti savo kūną.

11. Apsivilkite seksualią suknelę.

Jaustis seksualiai gali būti iššūkis, jei vilkėsite drabužius, kuriuose nesijausite puikiai. Todėl tomis dienomis, kai jums reikia padrąsinimo, apsirenkite tą suknelę, kuri atskleis visus jūsų privalumus.

„Pažvelgsite į veidrodį ir pamatysite, kad esate seksuali, nes žinosite, kad turite privalumų, kurie jums patinka, net jei šalia matysite ir tai, kas jūsų nedžiugina“, – teigė D. Laino.

Kiekvienas žmogus turi bent vieną drabužį, kuris gatvėje gali atrodyti koketiškai – išsitraukite jį, kai tik jausite tokį poreikį (kartu galbūt pasidarykite ir seksualią šukuoseną.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją