„Pall Mall Medical“ klinikos konsultantas Sachinas Maiti sakė, kad viena iš penkių jo pacienčių niekada nėra patyrusi orgazmo.

Apie 50 tūkst. moterų gydęs S. Maiti mano, kad šią problemą gali kelti įvairios priežastys, rašo „The Sun“.

„Stresas, nerimas, praeities traumos ir net visuomenės lūkesčiai gali sukurti psichologinę aplinką, kuri trukdys visiškai atsipalaiduoti ir mėgautis intymiomis akimirkomis“, – sakė jis.

„Psichinės ir emocinės kliūtys gali turėti daug įtakos moters seksualiniams potyriams.“
Kitos moterys gali sirgti ligomis ar turėti medicininių sutrikimų, kurie taip pat menkina tikimybę patirti orgazmą.

„Su gimdymu susijusios traumos ir medicininės procedūros, tokios kaip histerektomija ar dubens operacijos, gali iškreipti pojūčius ir trukdyti moters gebėjimui pasiekti orgazmą“, – pažymėjo gydytojas.

Anorgazmija – fizinė būklė, kai žmogus retai arba apskritai nepatiria orgazmo, pasireiškia maždaug 4,6 proc. moterų, rodo tyrimai.

„Ši būklė gali būti susijusi su hormonų disbalansu, neurologiniais sutrikimais arba tam tikrais vaistais, kurie trikdo seksualinį atsaką“, – teigė S. Maiti.

Ginekologas paragino visas moteris, kurioms sunku patirti orgazmą, kreiptis į gydytoją ir atvirai kalbėti apie savo problemas.


„Užmegzdami dialogą, kuris sujungia medicinos mokslą su individualia patirtimi, mes galime sumažinti įsišaknijusius nusistatymus, susijusius su seksualinės sveikatos problemomis“, – sakė jis.

„Raginu atvirai bendrauti su medikais, kurie specializuojasi seksualinės sveikatos srityje, nes jie gali pasiūlyti individualias rekomendacijas ir intervencijas, kad išspręstų konkrečias problemas, su kuriomis susiduria pacientė.“

„Pradedant konsultavimu ir baigiant medicininiu gydymu – egzistuoja daugybė galimybių, padedančių moterims gyventi visavertį seksualinį gyvenimą ir mėgautis geresniais seksualiniais santykiais, turinčiais didelę įtaką gyvenimo patirčiai.“

Štai 10 priežasčių, dėl kurių jums gali būti sunku patirti orgazmą.

1. Fiziniai veiksniai
Tam tikros ligos, hormonų pusiausvyros sutrikimai ar vaistai gali turėti įtakos moters gebėjimui pasiekti orgazmą.


Lytiniam gyvenimui kenkia tokios būklės, kaip diabetas, išsėtinė sklerozė ar hormoniniai sutrikimai.

2. Psichologiniai veiksniai
Stresas, nerimas, depresija ar kitos psichinės sveikatos problemos trukdo atsipalaiduoti ir visapusiškai atsiduoti seksualiniams potyriams, todėl moteriai gali būti sunku pasiekti orgazmą.

3. Santykių problemos
Šaltas bendravimas, neišspręsti konfliktai ar emocinio artumo su partneriu stoka turi įtakos moters gebėjimui lytinių santykių metu jaustis patogiai ir įsitraukti į seksualinę veiklą.

4. Nepasitenkinimas savo kūnu ir silpnas pasitikėjimas savimi
Nepasitenkinimas savo kūnu ir žemas pasitikėjimas savimi kelia nesaugumo jausmą ir slopina gebėjimą visapusiškai mėgautis seksualiniais potyriais.

5. Praeities traumos
Anksčiau patirta seksualinė prievarta, užpuolimas ar trauma gali turėti ilgalaikį poveikį žmogaus sugebėjimui pasitikėti partneriu ir intymiais momentais jaustis saugiai.

6. Kultūrinė ir religinė įtaka
Visuomenės ar kultūros įdiegti įsitikinimai apie seksą bei malonumą, taip pat religinis auklėjimas gali kelti psichologines kliūtis, trukdančias patirti orgazmą.

7. Žinių stoka
Ribotos savo kūno ir seksualinės anatomijos žinios neleidžia tyrinėti ir atrasti tai, kas kelia malonumą.

8. Spaudimas patenkinti lūkesčius
Jaučiant spaudimą „gerai pasirodyti“ ar patenkinti lovoje tam tikrus lūkesčius, kyla nerimas, kuris natūraliai trukdo pasiekti orgazmą.

9. Netinkama stimuliacija
Nepakankamai arba netinkamai stimuliuojant erogenines zonas, būna sunku pasiekti orgazmui būtiną susijaudinimo lygį.

10. Šalutinis vaistų poveikis
Kai kurie vaistai, įskaitant tam tikrus antidepresantus, gali turėti šalutinį poveikį, kuris slopina lytines funkcijas ir kelia sunkumų bandant patirti orgazmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)