– Atostogos kartu su antrąja puse ir atskirai: kokie yra vienų ir kitų privalumai bei trūkumai, vertinant psichologiškai?

– Žiūrint iš psichologinės pusės yra privalumų ir trūkumų porai tiek leidžiant atostogas kartu, tiek atskirai.

Pradėčiau nuo atostogų privalumų, leidžiant laiką atskirai:

  • Pailsima nuo partnerio ir kartu pasiilgstama, kas gali sustiprinti tarpusavio ryšį. Pailsėti galima ir nuo konfliktų, pavydo, viską ramiai permąstant tiek savo, tiek antros pusės elgesį. Išsiskyrimas išgrynina tikruosius jausmus, jei mylime pasiilgstame žmogaus ir esame linkę užmiršti, kas bloga, o prisiminti, kas gera. Kad ir gerai sutariant su antra puse, galima atostogauti ir palaikyti pakankamai glaudų ryšį naudojant technologijas. Tas gali nukelti į prisiminimus, kai draugystės pradžioje buvo daugiau bendrauta per atstumą. Jei į tai pažiūrime romantiškai, meilės žinutės, fantaziją skatinančios nuotraukos prieš miegą tikrai įneš ugnies ir aistros į užblėsusius santykius.
  • Galima užsiimti ta veikla, kuri partneriui nepatinka. Pvz.: keliauti su palapinėmis, ar gulint ir pasyviai laiką leidžiant paplūdimyje (deginantis, skaitant, plepant). Mes esame skirtingi, kiekvienas turime savo pomėgių, todėl kas tinka vienam nebūtinai tinka kitam. O atostogos yra laikas tam, kad pailsėtume taip kaip norime ir pasikrautume energijos darbingam periodui. Leisdami laiką kaip norime, pasikrauname geros energijos. Puiku, jei parteris palaiko ir gerbia jūsų norus. Už leidimą atostogauti atskirai jaučiamės dėkingi ir tada, kai jau leidžiame laiką kartu, esame nuolankesni pasiderinti ir neversti partnerio šimtu procentu rinktis tokią veiklą, kaip mes norime.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt