Anot specialisto, skubėti skirtis tikrai nereikėtų, ypač jei jūsų santykiai ilgalaikiai, bet reaguoti būtina. „Sėskitės ir kalbėkitės. Visų pirma, pažiūrėkite, kas tose žinutėse rašoma, kokios ten temos, ar ten besitęsianti draugystė, ar jau neištikimybė. Visa tai reikėtų išsiaiškinti, nes po tuo dažnai slepiasi kažkokie trauminiai įvykiai, nepasitenkinimai, šeimyninės problemos. Paklauskite partnerio, kas jam yra, kaip jis jaučiasi, kas vyksta jo viduje, ką jam tas bendravimas duoda, kaip tai jį papildo, kodėl neužtenka bendravimo šeimoje. Iš savo patirties žinau, kad daugelis dažniausiai tą daro, kai trūksta tokio elementaraus, šilto bendravimo, palaikymo ir, taip sakant, uodegos pakėlimo šeimoje“, – sakė Darius.

Darius Ražauskas

Jis patikina, kad ne visi vyrai, kurie užmezga platonišką draugystę su kitomis moterimis, planuoja neištikimybę, bet daliai tai nutinka neplanuotai. „Todėl toks susirašinėjimas yra pavojingas. Dalis šeimų dėl to po to išsiskiria. Tai gali išsivystyti į daug rimtesnius santykius. Todėl jei jūsų partneris bendrauja su kažkokia moterimi, kuri jį paguodžia, išklauso, tai yra rimta ir apie tai reikia kalbėtis, o gal ir kreiptis į psichologą“, – sakė ekspertas.

Pasak jo, svarbu neužsipulti savo antrosios pusės ir išlaikyti sveiką protą. „Nereikia pamesti galvos ir išvadinti jo paskutine kiaule, nes taip tik jį užblokuosime ir neberasime tikrųjų šaknų, negalėsime išspręsti problemos. Bet kad ir kaip bebūtų, atviras bendravimas su priešingos lyties atstovu, yra ta raudona vėliavėlė, kad santykiuose kažkas negerai. Nes jei viskas gerai, retai kada vyras ar moteris leisis į kažkokį artimą bendravimą už šeimos ribų“, – sakė pašnekovas.

Jis pasakojo, kad kartais savo klientėms pasiūlo paimti ir pačioms susisiekti su ta moterimi. „Kartais tai labai padeda ir visiems laikams nutraukia tą bendravimą. Susitikus su ta partnerio drauge nereikia jai draskyti akių. Pabendraukite, paklauskite, ar ji žino, kad jis turi žmoną, draugę, vaikų. Šis patarimas tinka tikrai ne visiems, bet kartais būna labai naudingas“, – teigė Darius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją