„Pirmiausia, reikia nesistengti padaryti teigiamo įspūdžio. Nes kai mes bandome kažką daryti dirbtinai, per jėgą, vaikai pastebi. Jie yra labai jautrūs, todėl su jais reikia būti kuo natūralesniam. Didžiausia klaida, kurią padaro kai kurios moterys, pabando iškart tiems vaikams tapti tokia supermama, antra mama, super rūpestinga mama. To daryti nereikia, nes vaikai pajus tą dirbtinumą, bandymą užimti jų tikros mamos vaidmenį ir tai gali atsiliepti negatyviai“, – sakė ekspertas.

Anot jo, reikėtų neskubėti susidraugauti su vaikais, nedaryti to per jėgą, nebandyti jų papirkti kažkokiomis labai brangiomis dovanomis. „Viskas, ko reikia, tai bendrauti ir domėtis jais kaip asmenybėmis: ką jie mėgsta, kas jiems įdomu, ką jie žaidžia. Bandykite pažaisti jų žaidimus, nuoširdžiai domėkitės jų gyvenimu ir pomėgiais. Pirmas jūsų tikslas – tapti žaidimų partneriu, paskui užsitarnauti pasitikėjimą, užmegzti ryšį, draugystę. Ir tik vėliau, kai pajuntate iš vaikų, kad jie ima jus priimti kaip autoritetą, pradeda jūsų klausti patarimų (tai labai geras ženklas), tada galima užimti antros mamos poziciją, tik neskubėkite to daryti iš karto. Reikia išlaukti, kad patys vaikai jus karūnuotu antru tėčiu ar antra mama“, – sakė D. Ražauskas.

Jis teigė, kad prieš tokią pažintį, jaudinasi ne tik suaugusieji, bet ir patys vaikai, todėl nereikia tikėtis, kad viskas pavyks tobulai. „Atsipalaiduokite, žaiskite, domėkitės, bet nesitikėkite, kad tapsite geriausiais draugais per pirmus kelis susitikimus“, – sakė santykių specialistas.

Paklaustas, ar galima į pirmą susitikimą atnešti vaikams dovanų, pašnekovas perspėjo, kad tai gali būti rizikinga. „Galima, bet vaikai tai gali priimti kaip papirkinėjimą, todėl aš dovanų nesitempčiau, bet kažkada vėliau galima kažką padovanoti. Bet tai neturi tapti kiekvieno susitikimo taisykle“, – patarė D. Ražauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją