Tinklalapyje marieclaire.ru pateikiami 8 požymiai, kurie byloja, kad jūsų širdyje pražydo meilė.

1. Negalite į jį atsižiūrėti

Noras paskęsti to, kurį myli, akyse – tai klasikinis užgimstančios meilės požymis. Kaip aiškina asmenines konsultacijas teikiantis psichologas Marcas Heksteris, tai vienas iš akivaizdžiausių ženklų, kad konkretus asmuo suvirpino jums širdį.

„Natūralu, kad norisi stebeilytis į žmogų, kurį laikote pačiu gražiausiu ir patraukliausiu iš visų, kuriuos pažįstate“, – aiškina jis.

2. Apleidžiate įprastą veiklą

Jeigu bendravimas su konkrečiu žmogumi teikia malonumą, galvos smegenyse veikianti atpildo sistema paskatiną norą praleisti su juo kuo daugiau laiko, aiškina santykių psichologė Madeleine Mason Roantree.

„Imate tiesiog trokšti, kad jis būtų šalia“, – priduria ji.

Kai taip atsitinka, galite pradėti ieškoti būdų, kaip su juo susitikti ar bent jau atsidurti kuo arčiau. Neretai žmonės perima asmens, kuriuo susižavi, interesus, nes šitaip viliasi sustiprinti dar tik besimezgantį ryšį.

3. Ignoruojate visus peiktinus jo poelgius

„Meilės, ypač dar tik užgimusios, galia be galo gaivališka“, – nurodo M. Heksteris.

Tai reiškia, kad kai žmogus, kurį pamilstate, padaro ką nors tokio, kas šiaip jau jus papiktintų, pavyzdžiui, vaikšto nevalytais batais arba nenuleidžia klozeto dangčio, jūs nė nemanote suirzti. Dažniausiai šito nė nepastebite.

Įsimylėjusių žmonių pora.

4. Kai esate kartu, laikas pralekia nepastebimai

Nenuostabu, jeigu bendraudama su žmogumi, kuriam jaučiate simpatiją, visai nepastebite, kaip pralekia laikas, sako psichologė Daria Kuss.

Bendravimas su ypatingą statusą jūsų akyse įgijusiu žmogumi jus visiškai įtraukia, todėl ir netenka skaičiuoti minučių, priduria ji.

5. Viskas, ką jis daro, atrodo kone idealu

Įsimylėjęs žmogus neretai atitrūksta nuo realybės, perspėja M. Heksteris.

„Tikėtina, kad stipriai ką nors įsimylėjus, gali susiformuoti tikrovės neatitinkantis požiūris į meilės objektą – į tai, koks jis yra ir koks mėgina atrodyti“, – aiškia psichologas.

Kadangi taip nutinka, nederami bet kurio kito asmens žodžiai arba poelgiai, kaipmat sulaukia griežtos jūsų kritikos, tačiau kai lygiai taip pat pasielgia tas, kurį įsimylėjote, jūs pasiruošusi jį už tai garbinti, kadangi viskas, ką jis daro, jums atrodo bemaž tobula.

6. Esate apima sau nebūdingo optimizmo

Kai esate įsimylėjusi, viskas pasaulyje gali atrodyti kone nuostabu, teigia M. Mason Roantree.

„Taip pat gali užplūsti nežinia iš kur atsirandanti energija, – nurodo ji. – Už tai reikėtų padėkoti dopaminui – vadinamajam laimės hormonui, kurio koncentracija kaipmat padidėja, vos tiktai pagalvojate apie mylimą žmogų, kai būnate kartu arba darote tai, kas jį primintų.“

7. Norite jį liesti ir bučiuoti

Toks noras gali atrodyti natūralus, bet priežastys, dėl kurių meilės objektą norisi glamonėti ir bučiuoti, glūdi gerokai giliau, nei galbūt manote.

Kai liečiame žmogų, kurį mylime, galvos smegenyse pagaminami nemenki kiekiai meilės hormonu vadinamo oksitocino.

8. Norite, kad jis būtų laimingas

Vos tik pajuntame širdy užgimstančią meilę, tampame daug didesni altruistai nei įprastai, sako M. Heksteris.

„Norime laimės ne tiktai sau, bet ir tam žmogui, kurį pamilome“, – priduria jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)