1. Įvertinkite, ar esate patenkinti santykiais

Tai nėra lengva. Bus paprasčiau, jei išskirsite kelis aspektus: seksas, finansai, emocinis intymumas, komunikavimas ir t. t., rašoma tinklalapyje psychologytoday.com. Paskui įvertinkite kiekvieną aspektą. Jei dabartiniuose santykiuose daugeliu aspektų esate patenkinti, veikiausiai sutikote sau tinkamą porą, o tai žinant nurims ir abejonės. Kita vertus, net jei svarbūs santykių aspektai neteikia pasitenkinimo, neskubėkite traukyti ryšių – išmokus kalbėtis, galima daug ką išspręsti.

2. Paklauskite savęs, ar kurie nors buvę santykiai teikė didesnį pasitenkinimą.

Jeigu jaučiate, kad ankstesni santykiai teikė daugiau pasitenkinimo (pvz., su buvusiu partneriu jums buvo lengviau rasti bendrą kalbą), būtų naudinga dabartiniam partneriui paaiškinti, kas jus labiau džiugintų. Galbūt nė nežinote, kas teiktų didesnį pasitenkinimą, bet vis tiek geriau pradėti pokalbį, juk lyginimas mintyse su ankstesniais santykiais gali tapti toksiškas.

3. Ar lengva įsivaizduoti, kad santykiai galėtų teikti kur kas daugiau pasitenkinimo?

Jeigu jūs lengvai įsivaizduojate, kad kažkuris dabartinių santykių aspektas galėtų teikti daugiau pasitenkinimo, būtų naudinga papasakoti partnerio, ko jūs norėtumėte. Tarkime, jei jaučiate, kad vienas ar kitas dalykas paįvairintų seksualinį gyvenimą, imkitės naujovių.

4. Apsispręskite, ar nereikia pirmiausia padirbėti su savimi

Būna ir taip, kad žmogus neįsivaizduoja, kas teiktų stipresnį pasitenkinimą bet jaučia pastovų nepasitenkinimą. Tai – rodiklis, kad jūs nežinote, ko tiksliai norite iš santykių, o nežinant savo poreikių, sunku juos patenkinti.

Nuolatinis nepasitenkinimas – rodiklis, kad vertėtų skirti laiko ir apgalvoti, išsigryninti savo vertybes, individualius poreikius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)