Jos grožio gudrybė kainuoja vos kelis dolerius ir ją galima įsigyti tiesiog maisto prekių parduotuvėje, rašo thesun.co.uk.

„TikTok“ vartotoja Sarah French (@sarahsfrench) pasidalijo vaizdo įrašu su savo močiutės patarimu, kaip kovoti su odos senėjimu, ir jis surinko daugiau nei 5 mln. peržiūrų.

Šimtametė suposi kėdėje ir sakė, kad per pastarąjį šimtmetį išsaugoti odos stangrumą jai padėjo ne kas kita, kaip kokosų aliejus.

„Jis veiksmingas, – patvirtino ji. – Mano oda tiesiog kaip aksomas.“

Žmonės komentaruose tvirtino ketinantys bėgti į parduotuvę ir perimti šios močiutės grožio rutiną.

„Esu tikra, kad dabar kokosų aliejus visur bus išpirktas“, – sakė viena moteris.

„Ką tik išsinarinau kelį, skuosdama į parduotuvę“, – pridūrė antroji.

„Atsisakau patikėti, kad ši jauna moteris yra 102 metų amžiaus. Tikra pietų gražuolė, nepavaldi laikui“, – parašė trečioji.

Tiems, kurie nori išbandyti šios senolės aksominės odos priemonę, autoriai pažymi, kad kokosų aliejaus parduotuvėse galima rasti vos už 5 dolerius.

Kokosų aliejus padeda drėkinti sausą odą ir yra naudingas žmonėms, sergantiems tokiomis ligomis kaip egzema, nurodo „Medical News Today“.

Tačiau kokosų aliejus odą ne tik drėkina.

Jis taip pat mažina uždegimus, skatina žaizdų gijimą ir pasižymi antibakterinėmis, priešgrybelinėmis ir antivirusinėmis savybėmis, pažymi leidinys.

Nors kokosų aliejus gali turėti daug naudos, jis gali būti tinkamas ne visiems.

„Healthline“ įspėja, kad šio aliejaus turėtų vengti žmonės, kurių oda yra riebi, nes nuo jo gali atsirasti juodų taškelių ir užsikimšti poros.

Atsargiai naudoti kokosų aliejų turėtų ir jautrią odą turintys žmonės.

„Healthline“ siūlo iš pradžių užsitepti nedidelį jo kiekį ir pažiūrėti, ar jis nesukelia alerginės reakcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją