Anot Linos, prieš pradėdamos darytis makiažą, gerai sudrėkinkite veidą. Tai nulemia viso makiažo kokybę. Mūsų oda yra kaip kempinė. Jei ji sausa, produktas įsigers ir veidas gali būti nusėtas dėmėmis. Galima drėkinti keliais sluoksniais. Aš pirmiau naudoju toniką, paskui – dieninį kremą. Jei jis itin riebus ir po jo jaučiate, kad oda blizga, truputį palaukite ir kremo perteklių nusausinkite su servetėle. Aš pasirinkau kremą, kuris yra truputį matifikuojantis, todėl jis puikiai tinka kaip makiažo bazė. Ypač atkreipkite dėmesį į mimikos raukšleles, jas galite sudrėkinti papildomai", – pasakojo vizažistė.

Sudrėkinus veidą, galima tepti makiažo pagrindą. „Kreminę pudrą pradėkite tepti nuo veido centro, tai yra, kaktos, nosies, smakro ir paakių zonos. Šias vietas padenkite intensyviau. Išsklaidykite. Svarbu žinoti, kad kreminė pudra nėra skirta maskuoti. Ji suteikia atspalvio ir gaivumo odai. Maskavimui naudoju maskavimo korektorių. Jei atspalvis nėra panašus į pudros, galiu jį sumaišyti su pudra ir taip pašviesinti ar patamsinti pagal poreikį. Trečias produktas – biri arba kompaktinė pudra. Vietas, kurias norite nusausinti, patapšnokite ir imkitės veido kontūravimo. Įsidėmėkite – su tamsesne priemone mažiname norimas veido dalis, su šviesesne – iškeliame", – naudingais patarimais dalijosi specialistė.

Kitas žingsnis – antakiai. Jų priekį vizažistė pataria pašukuoti į viršų, vidurį ir galą – į šonus. Labai svarbu išryškinti, kur baigiasi antakis ir kur prasideda.

Tolia – akių šešėliai. „Naudoju rudą šešėlį, kuriuo paryškinu akiduobes. Blakstienų linijai pasirinkau pieštuką. Pieškite juo kuo ploniau ir kuo arčiau blakstienų augimo linijos. Labai svarbu žinoti, iki kur galima dažyti: nuo nosies kampučio iki antakio pabaigos brėžiame įsivaizduojamą liniją, už jos geriau nedažyti, kitaip akis atrodys pavargusi", – sakė vizažistė.

Kitas žingsnis – tušas ir galiausiai – lūpos. „Pasirinkau švelnų lūpų dažo atspalvį, šiek tiek jo uždedu ant žandų ir šiek tiek ant vokų. Su šepetėliu lengvai padažau lūpas, neišryškinu kontūro. Viską užfiksuoju su toniku", – paskojo makiažo specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)