− Kas yra spirulina ir kur ji randama?

− Spirulina dar vadinama Vingrūne. Tai yra žaliai mėlyni dumbliai, atsiradę net prieš 3 milijardus metų. Jie randami druskinguose ir saulėtuose Meksikos, Afrikos ir Kalifornijos ežeruose, sūriavandenėse jūrose, taip pat auginama dirbtiniuose vandens telkiniuose. Spirulina turi savybę kaupti visus mikro ir makro elementus ne tik šaknimis, bet visu savo kūnu.

− Kuo ji naudinga organizmui?

− Apie spiruliną esam girdėję kaip apie maisto papildą imuniteto stiprinimui, lieknėjimui. Spirulina mažina cholesterolį, trigliceridų kiekį. Taip pat turi antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių, padeda kovoti su alerginiais rinitais. Spirulinoje gausu maistinių medžiagų. Joje gausu baltymų, aminorūgščių, riebiųjų rūgščių omega-3 ir omega-6, gausu mineralų ir vitaminų B2, B5, B12, folio rugšties, vitaminų A, E, C, F.

Spirulina

− Kuo ji naudinga veido odai?

− Kadangi spirulinos sudėtis yra turtinga ir ypatinga – ji naudojama ir kosmetiniuose produktuose. Serumai ir kremai su spirulina lėtina odos senėjimo procesus, neutralizuoja laisvuosius radikalus, stiprina jungiamąjį audinį, tonizuoja odą ir stiprina odos imunitetą.

Spirulinoje labai daug baltymų, o baltymai – organizmo statybinė medžiaga. Gausu aminorūgščių, kurios drėkina odą, apsaugo nuo UV, skatina odos gijimą, kolageno sintezę, reguliuoja odos ph.

− Nuo kokio amžiaus moterims reikėtų ieškoti kosmetikos su spirulina?

− Spirulina yra natūralus ingridientas. Tikrai negalėčiau įvardinti konkretaus amžiaus. Jei oda yra pavargusi po žiemos ar po ligos, ar netgi po saulės vonių, jei odai reikia drėkinimo, spindesio, maitinimo, vitaminų – tuomet priemonė yra tinkama. Primenu, kad geriausiai produktus parenka specialistai, išmanantys apie jūsų odos tipą ir būklę.

− Kokių vitaminų turi spirulina?

− Spirulina turi vitaminų A, E, C, vit B12, B5, vit F. Omega 3 ir 6:

  • Vitaminas A – viena efektyviausių priemonių, kovojant su raukšlėmis.
  • Vitaminas E reikalingas ląstelių regeneracijai, padeda sudirgusiai, jautriai odai.
  • Vitaminas C – reikalingas stangrumui, skaistumui, stiprina kapiliarus. Skatina kolageno sintezę.
  • Vitaminas B12 apsaugo nuo dermatitų, egzemų.
  • Vitaminas B5 drėkina ir ramina odą. Taip pat slopina odos sudirgimą, uždegimą ir niežulį. Pasižymi jauninančiu ir raukšleles lyginančiu poveikiu.
  • Vitaminas F – jo dėka reguliuojama odos lipidų apykaita.
  • Omega 3-6 nepamainamos riebiosios rūgštys. Padeda palaikyti sveiką ląstelių membraną, apsaugo nuo uždegimų.

Spirulinoje esantys vitaminai draugaudami tarpusavyje padeda vienas kitam įsisavinti ir sustiprina vienas kito poveikį.


− Kokiems odos tipams ji tinkama?

− Spirulina yra kosmetinės priemonės sudedamoji dalis. Kaip ingredientas ji tinka visiems odos tipams. Tačiau reikia žiūrėti ir kitas kosmetinėje priemonėje esančias sudedamąsias dalis. Tik tuomet galima pasakyti, ar priemonė tinka sausai, riebiai ar mišriai odai.

− Kam ji netinkama? Ar gali būti žmonės, jai alergiški?

− Alergologai teigia, kad berti gali nuo bet kokios veikliosios medžiagos. Mano praktikoje nepasitaikė žmogaus alergiško priemonei su spirulina. Tačiau alergijas nuspėti yra sunku.

− Ar ji gali padėti kovoti su raukšlėmis ir senėjimu?

− Priemonės su spirulina yra unikalios ir daugiafunkcinės. Spirulina ir drėkina, ir maitina, mineralizuoja, energizuoja odą, stiprina jos imunitetą. Ir taip, spirulina tikrai lėtina odos senėjimo procesus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt