Tyrimo, kurį atliko mokslininkai iš Canisius koledžo, metu buvo apklaustos 962 suaugusios moterys iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Paaiškėjo, kad tos moterys, kurios miegojo su šunimi, išsimiegojo geriau, nei tos, kurios miegojo su žmogumi arba kate.

Iš esmės tyrimo rezultatuose nurodoma, kad moters miegas mažiau trikdomas, kai jos lovoje miega šuo, nei kai šalia jos miega žmogus.

Be to, taip pat paaiškėjo, kad miegodama su šunimi moteris jaučiasi jaukiau ir saugiau.

Tyrimo metu taip pat paaiškėjo, kad šunų šeimininkės linkusios atsikelti anksčiau nei moterys, laikančios kates arba neturinčios jokio augintinio.

„Laikant šunį, tenka atlikti daugiau pareigų ir laikytis griežtesnio grafiko, – leidiniui „New York Post“ pasakė tyrimo autoriai. – Tai, kad šunų savininkai laikosi nuoseklaus miegojimo režimo, palankiai veikia jų sveikatą.“

Miegas su kate

Katės miegą sutrikdo taip pat, kaip ir šalia miegantys žmonės

Tyrimo metu taip pat paaiškėjo, kad moterų, šalia kurių naktį susirangydavo katė, nakties miegas buvo trikdomas taip pat, kaip miegant su žmogumi. Iš esmės, miegodamos su kate moterys jautė mažiau jaukumo ir saugumo. Tyrėjai pažymėjo, kad didžiausią poveikį miego kokybei daro žmogus požiūris į augintinį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)