– Dažnas dabar keliauja su ribotu bagažu, todėl reikia atsirinkti, kokias kosmetikos priemones imti, o kurių – ne. Pagelbėkite. Ar galėtumėte išvardyti tarkime tris priemones, kurios yra pačios būtiniausios?

– Prausiklis yra vienas svarbiausių produktų veido odos priežiūros rutinoje, jį naudojant pašalinamas makiažas, purvas, negyvos ląstelės, riebalų sekreto perteklius. Taip pat kelionėse, ypatingai vykstant atostogų į šilto klimato šalis, apsauga nuo saulės yra labai svarbus aspektas, norint apsaugoti odą nuo žalingos UV ir UVA spinduliuotės. Dar patarčiau su savimi turėti universalų drėkiklį su raminančiais, intensyviai drėkinančiais ingredientais, dažnai toks produktas praverčia esant odos sudirginimams ir išsausėjimams.

– Kurias priemones galime pakeisti kitomis? (Tarkime ar galime serumą paakiams naudoti visam veidui, arba dieninį kremą tepti ir nakčiai arba atvirkščiai?)

– Šiandieninė kosmetikos rinka išties labai lanksti, šiek tiek labiau pastudijavus kosmetikos produktų sudėtis, galima neretai išsisukti iš situacijos esant kelionėje su minimaliu veido odos priežiūros krepšeliu. Drėkinančios lakštinės kaukės yra vienkartinės, tačiau neretai panaudojus kaukę pakuotėje lieka nemažai serumo, todėl nepasiėmus į kelionę veido odos drėkiklio, panaudojus kaukę, serumo likutį iš pakuotės galime sunaudoti tiesiai ant odos. Taip pat švelnūs drėkinamieji, keramidų pagrindu be agresyvių ingredientų veido kremai gali tikti ir paakių odai. Toniką persipylus į buteliuką su purkštuku, jei jis nėra stiprios rūgštinės koncentracijos (siekant saugoti akių sritį), galima naudoti visos kelionės metu kaip hidrolatą odai.

– Šiandien yra populiarios rūgštinės priemonės. Ar jos tinkamos, kai oda gauna daug saulės? Ką reikėtų apie jas žinoti?

– Išties rūgštys yra vienas populiariausių kosmetikos ingredientų šiandieninėje rinkoje, kurios savo maža molekule atlieka pakankamai didelius procesus mūsų odos priežiūros rutinoje. Rūgštis, pagal savo veikimo principą, gali mažinti uždegimines reakcijas, šviesinti bendrą odos tekstūrą, koreguoti smulkias mimikos raukšleles, kai kurios turi antioksidacinių savybių. Vis dėl to didelės koncentracijos rūgštinius produktus reikėtų naudoti su specialisto priežiūra, kad būtų išvengta šalutinių reakcijų. Šiltuoju metų periodu naudojant rūgštinius produktus būtina apsauga nuo saulės, o stiprius, agresyvius, eksfoliuojančius rūgštinius produktus rekomenduojama įsivesti atėjus šaltajam metų periodui.

Tačiau svarbu priminti, kad į kosmetikos gaminių sudėtį įeinančios mažesnės iki 4 proc. koncentracijos rūgštys veikia daugiau kaip humektantai, turi vandenį pritraukiančių ir jį sulaikančių odoje savybių, todėl mažos koncentracijos rūgštinius produktus šiltuoju periodu ne tik saugu, bet ir rekomenduojama naudoti, siekiant, kad kuo greičiau oda atsinaujintų, jaunose ląstelėse daugiau natūralių drėkinančių faktorių.

Asociatyvioji nuotr.

– Gal vietoj drėkinamųjų serumų per atostogas būtų patogiau vartoti papildus kapsulėse?

– Yra serumų kapsulėse kurios yra minidozėmis, kelionėse tai išties yra labai patogu. Tačiau ne visus produktus mes galime rasti tokiame pavidale, todėl geriau pasikonsultuoti su specialistu ar būtent yra alternatyva sudėtimi naudojamo serumo minidozėmis. Neretai kartoju, kad geriau nenaudoti produkto, nei naudoti prastos sudėties, kuri gali pabloginti odos būklę. Kas dėl maisto papildų, jų rezorbcija yra lėtinė, todėl momentiniam odos drėkinimui racionaliau vis dėl to naudoti išorinius produktus.

– Be kurių priemonių galime apsieiti 1-2 savaites per atostogas?

– Viskas labai priklauso nuo žmogaus odos tipo ir būklės, problematiškos odos reikalauja daugiau dėmesio ir didesnės disciplinos veido odos priežiūros rutinoje. Tačiau šveitiklį ir kaukes rekomenduojama įprastai naudoti 1-2 kartus per savaitę, todėl tikrai nieko blogo nenutiks, jei tarp šių produktų naudojimo bus šiek tiek ilgesnis laiko tarpas nei įprastai.

– Kaip dėl kreminės pudros, kokia tinkamiausia, susiruošus į šiltus kraštus prie jūros?

– Vienu šūviu galime nušauti du zuikius pasirinkdami lengvesnės tekstūros BB ar CC kremą, kurio sudėtyje yra mažiau silikonų, tačiau yra apsauga nuo saulės. Tokia priemonė suvienodins, odos spalvą, galbūt neduos didelio maskavimo efekto, tačiau lengvesnė tekstūra „neapsunkins” odos, išvengsime porų kimšimo, ir turėsime apsaugą nuo žalingų UV spindulių.

– Kaip pamaitinti/atgaivinti odą, grįžus iš atostogų/po saulės vonių?

– Pirmiausia, jei oda buvo nudegusi, nereikėtų iškart persistengi ir pradėti naudoti agresyvius produktus su rūgštimis, vitaminais, abrazyvinius šveitiklius ir kt. Reikia laiko, kad odai atsigautų ir atsistatytų, nepamiršti intensyviai drėkinti ir raminti, tam puikiai tinka kaukės, kremai, serumai, kurių sudėtyje yra alijošiaus, azejinės centelės ekstrakto, pantenolio, hialiurono rūgšties, šlapalo ir kit. Jei sudirginimas nepraeina kurį laiką, ar buvo stiprus nudegimas, geriau pasikonsultuoti su specialistu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją