Yra kirpimų, kurie ne tik nebemadingi, bet ir pasendina. Portale „Obozrevatel“ paminėtos trys tokį efektą turinčios šukuosenos, kurių po keturiasdešimtmečio reikėtų vengti.

Gavrošas ir „mullet“

Sušiauštas viršugalvis ir nugaroje paliktos ilgokos sruogos – tai puikiai pažįstamas ekstravagantiškas kirpimas. Jį ypač išpopuliarino tokios žvaigždės kaip Miley Cyrus, Barbie Ferreira ir Damiano Davidas.

Vis dėlto jų įvesta mada gyvavo neilgai. Reikalas tas, kad ši šukuosena tuojau pat primena 8-ojo dešimtmečio rokerius, todėl, savaime aišku, atrodo atgyvenusi.

Negana to, toks kirpimas suteikia galvai keistą formą, o tai tinka ne visiems. Galima tik įspėti, kad išsitaršę kirpčiai, dryksančios sruogos nugaroje ir beveik nuskusti smilkiniai atveria veidą ir vizualiai jį paplatina.

„Kepuraitė“

Tai kepuraitę primenanti šukuosena. Visi plaukai šiuo atveju yra beveik tokio pat ilgio kaip masyvūs kaktą uždengiantys kirpčiai, o užpakalinė galvos dalis ties sprandu nuskutama arba labai trumpai apkerpama.

Tokį kirpimą gali rinktis tik tobulai simetriško veido savininkės. Jei veido ovalas turi trūkumų, šukuosena tik paryškins netobulumus – ne tiktai asimetriją, bet ir raukšles.

Per vidurį perskirti plaukai

Niekas nesako, kad visos keturiasdešimtmetės turėtų nusirėžti ilgus plaukus. Vis dėlto reikia pagalvoti, kaip juos šukuotis. Tarkim, per galvos vidurį einantis sklastymas – vienas nykiausių variantų, negailestingai atskleidžiantis tiesą apie laiko poveikį plaukams: juk bėgant metams plaukai praranda blizgesį ir suplonėja.

Stilistai pataria paeksperimentuoti su sklastymu. Pabandykite plaukus perskirti per šoną: tikėtina, kad tokia šukuosena sušvelnins plataus smakro liniją ir pridengs aukštą kaktą. Skyrimas gali eiti ir įstrižai, ypač jeigu kirpimas – asimetriškas. Kad plaukai įgautų apimties, tiesaus kirpimo geriau vengti ir rinktis šukuosenas, kurios formuojamos sluoksniuojant.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją