Anot specialistės, visi karšti instrumentai plaukams daro didžiulę įtaką ir juos žaloja. Dažniausios moterų klaidos – nenaudojamos apsaugos priemonės, prieš tiesinant iki galo neišdžiovinami plaukai ir netinkamai pasirenkama žnyplių temperatūra.

„Visų pirma, pasirinkite teisingą priemonę, kuri apsaugo nuo karščio poveikio. Įvairūs aliejai maitina plaukus, bet neapsaugo. Jie neturi savo sudėtyje apsaugos nuo karščio, todėl jų naudojimas gali padaryti dar didesnę žalą tiesinimo metu. Priemonių, apsaugančių nuo karščio poveikio, yra labai įvairių, tiek purškiamų, tiek tepamų, tiek kreminės konsistencijos, tiek vandens pagrindo. Gamintojai netgi nurodo, iki kokios temperatūros yra suteikiama apsauga“, – pasakojo plaukų stilistė. Anot jos, apsaugą nuo karščio ant plaukų reikėtų aplikuoti prieš naudojantis džiovintuvu.

Antra moterų klaida – ne iki galo išdžiovinami plaukai. „Visada kaip pavyzdį imu verdantį vandenį. Kai vanduo užverda, ima kunkuliuoti, toks pats procesas vyksta ir mūsų plauko viduje. Jei jis nėra pilnai išdžiovintas, naudojant karštą instrumentą, plauke esantis vanduo užverda, sprogsta ir negrįžtamai plauką sužaloja. Todėl kad ir kaip skubėtumėte, išsidžiovinkite plaukus“, – patarimais dalijosi pašnekovė.

Plaukų tiesinimas

Trečias žingsnis – teisingai pasirenkamas instrumentas. „Šiandien rinkoje yra labai daug instrumentų, turinčių integruotų apsaugų, pavyzdžiui, tiesintuvai su teflonine danga, kuri pati nėra karščio šaltinis, o tik laidininkas. Rekomenduočiau vengti instrumentų su metalinėmis plokštelėmis. Taip pat geriau rinktis tokį, kuriame yra temperatūros reguliatorius, ekranas, kur nurodoma, kokia pasiekta temperatūra. Namų sąlygomis 200 laipsnių yra riba, kurios negalima viršyti. Bet norint teisingai pasirinkti temperatūrą, reikia įvertinti savo plaukų būklę. Ar jie stori, ar ploni, sveiki ar pažeisti. Kad ir kaip bebūtų, su 140 laipsnių jūs nieko nepasieksite, neišgausite rezultato. Dar svarbu atkreipti dėmesį, kad pasirinkus tinkamą temperatūrą, per plaukus užtenka perbraukti vieną kartą. Jei pasirinksite žemesnę temperatūrą ir braukysite per sruogą kelis kartus, žala bus didesnė, nei kartą perbraukus su didesne temperatūra“, – sakė specialistė.

Ištiesinus plaukus, E. Saunorytė-Kinderienė rekomenduoja naudoti produktus, kurie apsaugos nuo drėgmės poveikio. „Jei jūs kiekvieną žingsnį padarėte taip, kaip priklauso, išgavote norimą rezultatą, o lauke yra didelė drėgmė, išėjus iš namų, visas jūsų triūsas eis per nieką. Bet yra produktai, kurie apsaugo nuo tokios ore tvyrančios drėgmės ir dulksnos. Tai nėra lakas. Tai produktai, kurie stabilizuoja ir užtikrina, kad plaukas kuo ilgiau nepakeis savo formos. Yra net tokių, ant kurių gamintojai nurodo, kiek valandų jie apsaugos nuo drėgmės poveikio“, – pasakojo ekspertė.

Anot jos, tiesinimas labai kenkia plaukams, todėl ji rekomenduoja šią procedūrą atlikti ne dažniau nei kartą per savaitę. „Mechaniniai pažeidimai plauko paviršiuje daro didžiausią įtaką. Jie trupa, sausėja, lūžta. Plaukų kaukės, kondicionieriai ir balzamai yra rutininė, savaime suprantama plaukų priežiūros dalis, kaip ir dantų valymasis, bet jie neatstatys plauko nuo nuolatinio mechaninio žalojimo, todėl labai patariu nepiktnaudžiauti šia procedūra“, – sakė plaukų stilistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją